Scrimă

Ana Maria Popescu, în carantină alături de alți 16 scrimeri români prezenți la CM de la Budapesta

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ana-Maria Popescu a fost operată la genunchiul drept.

Credit imagine: Eurosport

DeCosmin Cioboata
20/03/2020 la 20:16

Sportivii români care au participat la Campionatul Mondial de spadă de la Budapesta, printre care și Ana Maria Popescu, vor trebui să se autoizoleze şi să fie testaţi pentru Covid-19, după ce mai mulți concurenți asiatici au fost depistați cu virusul.

Federaţia Română de Scrimă a anunţat că sportivilor români care au participat la Cupa Mondială din această lună li s-a cerut să se autoizoleze la domiciliu şi să fie testaţi pentru depistarea coronavirusului. Acestă decizie a fost luată după ce mai mulți sportivi sud-coreeni şi chinezi au fost găsiţi infectaţi cu coronavirus.

“Federaţia Internaţională de Scrimă a notificat azi Federaţia Română de Scrimă şi toate forurile naţionale care au avut reprezentanţi la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6 - 8 martie 2020, că mai mulţi scrimeri sud-coreeni şi chinezi care au concurat în Ungaria au fost testaţi pozitiv la virusul COVID - 19. Sportivii au fost testaţi la întoarcerea în Asia dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit, precizându-se că cei mai mulţi dintre aceştia sunt asimptomatici.

Scrimă

#DORdeSPORT Ultima viață curmată pe planșă: cum a schimbat scrima moartea lui Vladimir Smirnov

27/07/2020 LA 16:14

În consecinţă, în regim de urgenţă, Federaţia Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la acestă competiţie. La Budapesta au fost prezenţi 17 sportivi români: 7 spadasine şi 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea şi 6 tehnicieni.

Acestora le-a fost transmisă recomandarea Federaţiei Internaţionale de Scrimă care le-a indicat tuturor celor care au participat la Cupa Mondială de la Budapesta, feminin sau masculin, următoarele: să intre de urgenţă în autoizolare la domiciliu, să se testeze împotriva virusului COVID -19 și să acorde atenţie simptomelor în familiile lor, prietenilor şi persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au şi alte probleme de sănătate.”, se arată în comunicatul forului.

Federaţia Română de Scrimă a oprit din 9 martie 2020 toate competiţiile de pe teritoriul României. Din 12 martie 2020 au fost întrerupte şi antrenamentele comune la nivelul loturilor olimpice şi naţionale, precum şi la CNOPT, CNOPJ, BOPJ.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Scrimă

#DORdeSPORT Laura Badea, performanță unică: degetul dat peste cap, șocul de la 0-6 și-o îmbrățișare

22/07/2020 LA 11:38
Scrimă

Ana Maria Brânză, performanță uriașă! Este pentru a patra oară câştigătorea Cupei Mondiale la spadă

12/07/2020 LA 15:16
Subiecte asemănătoare
Scrimă
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol