Ajunsă la 37 de ani, spadasina Ana Maria Popescu și-a anunțat marți retragerea din activitate având ochii în lacrimi după ce a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai. Ana Maria Popescu pune capăt astfel unei cariere fantastice de peste 20 de ani, în care a concurat la cel mai înalt nivel și a scris istorie pentru România.
"Ieri, Federatia Romana de Scrima şi-a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2021 în cadrul unui eveniment organizat la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman şi a fost pentru ultima dată când am urcat pe acea scenă în calitate de sportiv. Emoţii cât cuprinde... lacrimi... bucurie... recunoştinţă şi speranţa ca pe viitor să avem cât mai mulţi sportivi premianţi.
Scrimă
Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea cu lacrimi în ochi, la finalul unei cariere magnifice
07/12/2021 LA 13:07

Ana Maria Popescu promite să rămână activă în viața de zi cu zi a sportului

Intensitatea evenimentului şi încărcătura emoţională le pot compara cu o tuşă la prioritate, a fost ultima tuşă de aur pentru mine şi vă mulţumesc tuturor pentru că mi-aţi fost alături, iar lacrimile pe care abia mi le-am stăpânit au fost "răzbunarea" celor pe care i-am făcut să "sufere" la fiecare asalt pe muchie de cuţit, acum suntem chit, iar povestea merge mai departe pentru că mai sunt medalii de câştigat.
Mult succes colegilor care se pregătesc pentru noul sezon competiţional. Mulţumiri antrenorilor şi colegilor alături de care am muncit fiecare medalie în parte. Mulţumiri oficialilor prezenţi şi sunt convinsă că sportul românesc are o şansă atâta timp cât cei din spatele sportivilor vor fi o echipă unită. Mulţumiri sponsorilor şi partenerilor care au făcut posibilă această gală şi care au ales să investească resurse în tinerii sportivi... în viitorul nostru... al tuturor. Şi nu în ultimul rând, mulţumiri acelor colegi din presă care au fost mereu aproape de scrimă şi au transmis publicului poveştile din spatele medaliilor.
P.S. nu vă faceţi griji, chiar dacă nu o să mai îmbrac costumul de scrimă în competiţiile oficiale... nu plec nicăieri. O să mai auziţi de Brânzica şi trăznăile ei", a scris Popescu pe Facebook.
Ana Maria Popescu încheie o carieră superbă cu trei medalii olimpice, dintre care două de aur, opt mondiale (două aur, trei argint, trei bronz) și 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz), fiind cea mai titrată scrimeră a României. De asemenea, a fost desemnată cea mai bună spadasină din lume de cinci ori, un record absolut.
Scrimă
Record absolut! Ana Maria Popescu, desemnată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară
27/11/2021 LA 20:34
Scrimă
Ana Maria Popescu: "Medalia de la Tokyo, cea mai muncită şi cea mai chinuită"
28/09/2021 LA 12:49