Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la spadă feminin, a declarat azi că medalia pe care a obţinut-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo este "cea mai muncită şi cea mai chinuită".
La 36 de ani, sportiva de la CSA Steaua a avut parte de o vară fierbinte și în cele din urmă și-a atins obiectivul, de a fi pe podiumul olimpic. La Tokyo, sportiva și-a trecut în palmares a treia medalie olimpică, după ce a încheiat pe locul 2 în proba de spadă individual.
Scrimă
Ana-Maria Brânză a comentat dezvăluirea Soranei Cîrstea: "Acum știu de ce n-am avut sponsor!"
29/10/2022 LA 13:37

Ana Maria Popescu: "Medalia de la Tokyo, cea mai muncită şi cea mai chinuită"

"Probabil pentru mulţi este o medalie de aur. Pentru mine e o medalie de argint, dar una foarte preţioasă şi probabil cea mai chinuită. Nu este medalia mea favorită, dar, cu siguranţă, este medalia cea mai muncită şi cea mai chinuită, pentru că este o medalie atipică câştigată la o competiţie atipică, dar, cumva, această medalie mi-a dat dreptate.
https://i.eurosport.com/2021/07/24/3179563.jpg
Am crezut în mine până la final când poate mulţi nu mai credeau, dar mi-am demonstrat mie că pot. Şi cred că acesta este cel mai bun lucru cu care merg mai departe şi cel mai bun exemplu pentru cei care îndrăznesc să viseze şi să creadă în visul lor cel mare. Dacă eu am reuşit, o spun de multe ori, fiecare poate reuşi", a mărturisit sportiva pentru Agerpres.
Popescu a arătat că, având în vedere pandemia de COVID 19, "toată deplasarea" la competiţia de la Tokyo a fost una foarte grea.
"Având în vedere situaţia pe care noi o traversăm acum, încă de la începutul pregătirii ştiam că o să fie altfel, o să fie o ediţie a Jocurilor cum nu a mai fost alta. Nu ne-am înşelat. Restricţiile de care am avut parte, îndoiala, frica cu care parcurgeam fiecare zi (....) Am reuşit să gestionăm aceste situaţii dificile şi să ajungem să ne împlinim visele. Şi acest lucru e cel mai important", a spus Ana-Maria Popescu.
Ana Maria Popescu deține în palmares două medalii de argint la individual și una de aur cu echipa în istoria participărilor la Jocurile Olimpice.
Scrimă
Doliu în sportul românesc! Florin Zalomir, campion mondial la scrimă, a fost găsit împușcat în cap
03/10/2022 LA 09:26
Scrimă
Maria Boldor: "Simt Parisul mai aproape! Medalia asta îmi dă multă încredere!"
20/07/2022 LA 19:13