Ajunsă la 37 de ani, spadasina Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea din activitate având ochii în lacrimi după ce a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai.
Ana Maria Popescu pune capăt astfel unei cariere fantastice de peste 20 de ani, în care a concurat la cel mai înalt nivel și a scris istorie pentru România.
Scrimă
Ana Maria Popescu, la 3 zile după anunțul retragerii: "Emoţii cât cuprinde... lacrimi... bucurie"
10/12/2021 LA 14:04

Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea din activitate

"Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuți în sala de scrimă… A fost ultima competiție pentru mine. Credeam că sunt pregătită, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot și cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc și este momentul. Acest moment a venit, nu mai am motivație să merg mai departe.
Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, mai ales vouă, care sunteți pe social media și ați fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiției. Sper să rămâneți alaturi de mine deoarece s-a încheiat un capitol din viața mea, dar cu siguranța vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns", a spus Ana Maria Popescu pe vlogul personal.
Ana Maria Popescu încheie o carieră superbă cu trei medalii olimpice, dintre care două de aur, opt mondiale (două aur, trei argint, trei bronz) și 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz), fiind cea mai titrată scrimeră a României. De asemenea, a fost desemnată cea mai bună spadasină din lume de cinci ori, un record absolut.
Scrimă
Record absolut! Ana Maria Popescu, desemnată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară
27/11/2021 LA 20:34
Scrimă
Ana Maria Popescu: "Medalia de la Tokyo, cea mai muncită şi cea mai chinuită"
28/09/2021 LA 12:49