În vârstă de 17 ani, Marco Şovar a reuşit o performanţă uimitoare în proba de sabie de la Campionatul Mondial U17. Sportivul legitimat la Dinamo a obținut un rezultat incredibil şi i-a adus României prima medalie în competiţia găzduită de Cairo. Șovar a câștigat dramatic finala disputată în compania coreeanului Junseong Park.
Marco Șovar a triumfat cu 15-13 şi a devenit campion mondial la sabie: "După o semifinală în care atacul şi rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în faţa americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în faţa incomodului coreean, Junseong Park. Stângaciul nostru şi-a valorificat cele mai bune acţiuni pe care le ştie, a avut răbdare, a simţit distanţa, şi-a păstrat calmul pe planşă şi a rezistat în faţa unui sabrer agil şi plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale. Marco, elevul lui Alexandru Chiculiţă, a revenit de la 7-11, a câştigat cu 15-13 şi devine campion mondial", a scris FR Scrimă, pe Facebook.

Marco Șovar, performanță uimitoare la Campionatul Mondial de scrimă pentru juniori şi cadeţi

Scrimă
Ana-Maria Brânză a comentat dezvăluirea Soranei Cîrstea: "Acum știu de ce n-am avut sponsor!"
29/10/2022 LA 13:37
Ana Maria Brânză a reacționat imediat pe rețelele de socializare. Campioana olimpică din 2016 a ţinut să îl felicite pe Marco.
"Medalie de aur pentru România!!! Marco Sovar aduce prima și cea mai strălucitoare medalie pentru delegația noastră la Campionatul Mondial de Cadeți și Juniori de la Cairo.
După ce a fost condus cu scorul de 11-7 de Park (KOR), Marco a reintrat în meci și și-a arătat stofa de campion.
Nimic nu l-a putut opri în drumul lui... titlul de CAMPION MONDIAL îl merită pe deplin.
Incredibil cum acest puști a gestionat asaltul, încrederea și siguranța cu care și-a calculat fiecare pas! Mi-nu-nat! Mulțumesc, Marco, pentru emoțiile pe care le-am trăit astăzi datorită ție.
Maxime FELICITĂRI ție și domnului antrenor Alexandru Chiculita. Aventura sportivilor români la această competiție nu se oprește aici... pumnii strânși pentru voi. Hai România", a transmis Anamaria Brânză pe contul ei de Facebook.
Scrimă
Doliu în sportul românesc! Florin Zalomir, campion mondial la scrimă, a fost găsit împușcat în cap
03/10/2022 LA 09:26
Scrimă
Maria Boldor: "Simt Parisul mai aproape! Medalia asta îmi dă multă încredere!"
20/07/2022 LA 19:13