Invazia rusă a Ucrainei are un impact major asupra lumii sportului. Majoritatea forurilor internaționale au decis să interzică Rusia din competițiile lor și mai mulți sportivi ucrainieni au decis să se înroleze în armată pentru a contribui direct la apărarea țării lor. Dramele însă cresc pe zi ce trece în țara vecină, de acolo de unde au venit în România o mulțime de ucraineni.
Campioana olimpică la sabie Olga Kharlan, multiplă campioană mondială şi europeană, a sperat din tot sufletul că își va putea scăpa familia de bombardamente, iar în cale i-au ieșit președintele Mihai Covaliu şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care au contribuit direct la evacuarea familiei campioanei olimpice din Ucraina.
CITEȘTE ȘI:
Scrimă
Asalt spre eternitate! S-a stins din viață o mare personalitate
06/04/2022 LA 20:32

Campioana olimpică Olga Kharlan, ajutată de COSR să-și evacueze familia din Ucraina

"Olga, stabilită la Bologna, în Italia, a venit vineri în România. Ea a fost preluată de la Sibiu şi însoţită în permanenţă de colegii noştri. Campioana olimpică a trecut graniţa în ţara sa pe la Vama Siret, sâmbătă dimineaţa. Din păcate ea nu şi-a putut recupera toată familia, doar sora şi nepoţelul ei au urmat-o în România. Tatăl său, care are 59 de ani, nu a putut părăsi Ucraina din cauza legii marţiale. Mama şi bunicii săi au rămas de asemenea în Ucraina", anunţă COSR.
Ea a transmis un mesaj de mulţumire lui Mihai Covaliu şi Comitetului Olimpic Român: "Aş vrea să spun un mare mulţumesc lui Mihai Covaliu, Cristian Butariu şi Comitetului Olimpic Român pentru ajutorul incredibil. Voi aţi făcut ca salvarea surorii mele să fie posibilă. Familia mea şi eu vă vom mulţumi mereu. Este de nepreţuit!", a transmis Olga Kharlan.
Scrimă
Argint pentru România! Echipa masculină de sabie juniori, medaliată cu argint la Mondiale
04/04/2022 LA 17:14
Scrimă
Ana Maria Popescu a revenit la treabă, după retragerea din activitate! Ce funcție ocupă
08/03/2022 LA 16:27