Are 25 de ani și până acum nu reușise niciun rezultat notabil la o competiție importantă de seniori. La Cairo însă, floretista de la Steaua București a reușit concursul carierei. A intrat pe tablou, la tragerea la sorți, de pe poziția 117 mondial. A fost nevoită să tragă grupe și apoi încă un meci eliminatoriu pentru a intra între primele 64 de sportive ale floretei mondiale.

"Nu m-am uitat niciun moment pe tablou!"

Maria nu a pus însă presiune pe ea. Recunoaște că a intrat în concurs neuitându-se nici măcar o dată pe tablou, ce traseu ar putea avea, care i-ar putea fi adversarii. "Am luat totul meci cu meci. M-am concentrat pe fiecare asalt în parte. Și pe fiecare adversar individual", spune Maria. Nu s-a gândit că ea, o floretistă dincolo de locul 100 ar putea face o surpriză. "Adversarele poate nici nu m-au studiat, dar asta e bine. Important e că eu am luat medalie", adaugă ea.
Scrimă
Maria Boldor a pierdut în semifinalele de la Cairo, dar rămâne cu medalia de bronz la floretă
19/07/2022 LA 15:27
E încă euforică. Bucuria acelui moment în care a urcat pe podium, în care a primit bucata aceea de bronz, atât de frumoasă, nu a trecut. "Am trăit cel mai frumos moment al carierei. A fost de-a dreptul copleșitor, fascinant, incredibil. Am realizat ce am făcut cu adevărat când am dat ultima tușăîn sferturile de finală, cu Ranvier. Mi-am spus, wow, am luat medalie", povestește Maria.
https://i.eurosport.com/2022/07/20/3419140.jpg

O familie de sportivi

Maria a început scrima la 10 ani. A luat startul la spadă, cu antrenorul George Epurescu. După numai doi ani a trecut la floretă, în mâinile antrenoarei Mihaela Dincă. "Nu știu de ce am trecut la floretă, așa a fost să fie", spune ea. Și sora sa, Ana Boldor a făcut scrimă, dar a abandonat sportul de performanță. Fratele ei, Tudor Boldor practică rugby. E component al lotului național al României. Tatăl celor trei sportivi, Daniel Boldor a jucat și el rugby la cel mai înalt nivel.
Alături de coechipierele ei, Andreea Dincă, Emilia Corbu, Mălina Călugăreanu, Maria va lua startul joi dimineața, în proba pe echipe. Vor întâlni Singapore și apoi, dacă vor reuși să treacă de asiatice, Franța.
"Pentru mine sunt conștient că greul de acum începe. Dar un lucru este cert. Această medalie mi-a dat multăîncredere, mult curaj. Mi-a arătat că pot, că trebuie să muncersc mai mult", explică Maria Boldor.

Gânduri pentru Jocurile Olimpice

Maria recunoaște că acum, participarea la Jocurile Olimpice de la Paris se vede altfel. "Simt Parisul mai aproape! Cum spuneam, medalia asta îmi conferăîncredere". Le mulțumește tuturor celor care au avut încredere în ea, antrenorilor de la Steaua, Florin Sebastian Gheorghe și Virgil Sălișcan, dar și tehnicienilor de la lotul național, Ana Pavel și Petre Ducu. "Cel mai mult îi datorez însă acest parcurs celei mai bune prietene. Ea m-a încurajat mereu, m-a făcut să cred în mine. Nu face parte din staff, nu pot să-i dau numele", spune misterioasă Maria.
E fericită, se simte asta din voce, din ton. Și totul se datorează bucatei aceleia de bronz care parcăîi face cu ochiul de pe noptiera de lângă pat. Primul pas mare în scrima mondială a fost făcut. Și Maria promite să nu fie și ultimul.
https://i.eurosport.com/2022/07/20/3419141.jpg

Parcursul Mariei Boldor până la bronzul mondial

  • 15-14 cu Ester Schreiber (Suedia)
  • 15-5 cu Kelleigh Ryan (Canada), favorita 14
  • 15-7 cu Alina Poloziuk (Ucraina), favorita 19
  • 15-7 cu Eleanor Harvey (Canada), favorita 3
  • 15-12 cu Pauline Ranvier (Franța), favorita 6
  • 3-15 cu Ysaora Thibus (Franța), favorita 2
19este locul pe care a urcat acum Maria Boldor în clasamentul mondial după medalia de bronz obținută la Cairo
Scrimă
Iulian Teodosiu a cucerit medalia de bronz în turneul individual de sabie la Mondialele din Egipt
18/07/2022 LA 16:40
Scrimă
18 sportivi români la Mondialele de scrimă care se desfășoară în Egipt!
15/07/2022 LA 06:32