Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care este rutina sportivă și alimentară a lui Enzo Lefort, campion mondial la scrimă

Irina Aldea

Actualizat 29/10/2019 la 16:17 GMT+2

Enzo Lefort, în vârstă de 27 de ani, a bifat o performanță remarcabilă vara aceasta. Francezul născut la Cayenne a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta în proba individuală de floretă.

Enzo Lefort sur le podium protocolaire lors des Mondiaux 2019

Credit imagine: Getty Images

Lefort l-a învins în finală pe britanicul Marcus Mepstead cu 15-6. Francezul specializat pe floretă a cucerit primul lui titlu mondial din carieră, după ce în urmă cu 5 ani, în 2014, la Kazan, el a fost medaliat cu bronz. În luna iulie, el a obținut tot bronz la Europenele de la Dusseldorf.
Niciun francez nu a mai reușit să cucerească aurul la floretă în proba masculină de la Philippe Omnes, care câștiga titlul mondial în urmă cu aproape 30 de ani, în 1990, la Lyon.Lefort a reluat antrenamentele la doar câteva zile după ce a cucerit primul lui titlu mondial. El se pregătește în cadrul INSEP (Institutul Național de sport, expertiză și performanță), centru localizat în capitala Franței. De altfel, Lefort are și reședința la Paris.

Enzo Lefort se gândește tot mai mult la Jocurile Olimpice din 2020

Campion mondial specializat pe floretă, Enzo Lefort a oferit un interviu în urmă cu câteva zile pentru GQ Magazine, în care francezul vorbește despre rutina lui zilnică, despre antrenamente, durata lor și stilul alimentar, dar și despre pasiunile pe care le are (yoga cu hip hop, de pildă).
Enzo Lefort
În programul lui, Enzo include câte două sesiuni de pregătire în fiecare zi, excepție făcând ziua de duminică. Pregătirea cardio nu lipsește niciodată din antrenamentul lui, însă practică în paralel badminton și sporturi de echipă, cum ar fi fotbalul.Antrenamentele s-au reluat pe 2 septembrie, în prezent nu practicăm prea multă scrimă, dar vom evolua pe parcursul săptămânilor. Când competițiile se apropie, reducem cantitatea de muncă fizică necesară la început pentru a fi capabili să continuăm pentru 11 luni și să ne concentrăm pe intervale”
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo