Lefort l-a învins în finală pe britanicul Marcus Mepstead cu 15-6. Francezul specializat pe floretă a cucerit primul lui titlu mondial din carieră, după ce în urmă cu 5 ani, în 2014, la Kazan, el a fost medaliat cu bronz. În luna iulie, el a obținut tot bronz la Europenele de la Dusseldorf.
Niciun francez nu a mai reușit să cucerească aurul la floretă în proba masculină de la Philippe Omnes, care câștiga titlul mondial în urmă cu aproape 30 de ani, în 1990, la Lyon.Lefort a reluat antrenamentele la doar câteva zile după ce a cucerit primul lui titlu mondial. El se pregătește în cadrul INSEP (Institutul Național de sport, expertiză și performanță), centru localizat în capitala Franței. De altfel, Lefort are și reședința la Paris.

Enzo Lefort se gândește tot mai mult la Jocurile Olimpice din 2020

Scrimă
Jocurile Olimpice: Rusia a câștigat finala pe echipe de scrimă împotriva Franței
IERI LA 12:22
Campion mondial specializat pe floretă, Enzo Lefort a oferit un interviu în urmă cu câteva zile pentru GQ Magazine, în care francezul vorbește despre rutina lui zilnică, despre antrenamente, durata lor și stilul alimentar, dar și despre pasiunile pe care le are (yoga cu hip hop, de pildă).
https://i.eurosport.com/2016/08/07/1906350.jpg
În programul lui, Enzo include câte două sesiuni de pregătire în fiecare zi, excepție făcând ziua de duminică. Pregătirea cardio nu lipsește niciodată din antrenamentul lui, însă practică în paralel badminton și sporturi de echipă, cum ar fi fotbalul.Antrenamentele s-au reluat pe 2 septembrie, în prezent nu practicăm prea multă scrimă, dar vom evolua pe parcursul săptămânilor. Când competițiile se apropie, reducem cantitatea de muncă fizică necesară la început pentru a fi capabili să continuăm pentru 11 luni și să ne concentrăm pe intervale”
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
IERI LA 10:14
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, ironie pentru Novak: ”Îmi doresc să ajungeți la Tokyo și să luați aurul!”
27/07/2021 LA 11:26