Lefort l-a învins în finală pe britanicul Marcus Mepstead cu 15-6. Francezul specializat pe floretă a cucerit primul lui titlu mondial din carieră, după ce în urmă cu 5 ani, în 2014, la Kazan, el a fost medaliat cu bronz. În luna iulie, el a obținut tot bronz la Europenele de la Dusseldorf.

Niciun francez nu a mai reușit să cucerească aurul la floretă în proba masculină de la Philippe Omnes, care câștiga titlul mondial în urmă cu aproape 30 de ani, în 1990, la Lyon.Lefort a reluat antrenamentele la doar câteva zile după ce a cucerit primul lui titlu mondial. El se pregătește în cadrul INSEP (Institutul Național de sport, expertiză și performanță), centru localizat în capitala Franței. De altfel, Lefort are și reședința la Paris.

Scrimă
Ana Maria Brânză, înaintea ultimei participări la Jocurile Olimpice: ”Cred că o să plâng pe bune!”
22/09/2020 LA 19:57

Enzo Lefort se gândește tot mai mult la Jocurile Olimpice din 2020

Campion mondial specializat pe floretă, Enzo Lefort a oferit un interviu în urmă cu câteva zile pentru GQ Magazine, în care francezul vorbește despre rutina lui zilnică, despre antrenamente, durata lor și stilul alimentar, dar și despre pasiunile pe care le are (yoga cu hip hop, de pildă).

https://i.eurosport.com/2016/08/07/1906350.jpg

În programul lui, Enzo include câte două sesiuni de pregătire în fiecare zi, excepție făcând ziua de duminică. Pregătirea cardio nu lipsește niciodată din antrenamentul lui, însă practică în paralel badminton și sporturi de echipă, cum ar fi fotbalul.Antrenamentele s-au reluat pe 2 septembrie, în prezent nu practicăm prea multă scrimă, dar vom evolua pe parcursul săptămânilor. Când competițiile se apropie, reducem cantitatea de muncă fizică necesară la început pentru a fi capabili să continuăm pentru 11 luni și să ne concentrăm pe intervale”

Scrimă
#DORdeSPORT Ultima viață curmată pe planșă: cum a schimbat scrima moartea lui Vladimir Smirnov
27/07/2020 LA 16:14
Scrimă
#DORdeSPORT Laura Badea, performanță unică: degetul dat peste cap, șocul de la 0-6 și-o îmbrățișare
22/07/2020 LA 11:38