Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, în vârstă de 31 ani, cel mai valoros scrimer român al momentului, vicecampion olimpic cu echipa în 2012, a luat hotărârea de a se retrage din cauza unor probleme fizice, dar și din cauza oboselii psihice. El a decis să facă cerere pentru renta viageră, iar începând cu 1 ianuarie 2020 nu va mai participa la competiţii, ieşind astfel din lupta pentru un bilet la JO 2020 la care mai avea şanse de calificare la individual.
''Din păcate, acum câtva zile Dolniceanu a făcut cerere pentru renta viageră şi atunci cu 1 ianuarie 2020 nu va mai participa la competiţii. Mi-a spus că nu mai poate continua psihic această calificare şi din cauza unei uzuri care îşi spune cuvântul. Aş fi dorit să-şi încheie cariera la olimpiadă, dar dragoste cu forţa nu se poate'', a declarat Marius Florea, preşedintele FR de Scrimă, pentru Agerpres.

Tiberiu Dolniceanu și-a anunțat retragerea din scrimă

Scrimă
Ana-Maria Brânză a comentat dezvăluirea Soranei Cîrstea: "Acum știu de ce n-am avut sponsor!"
29/10/2022 LA 13:37
Dolniceanu a fost chinuit în ultima vreme de accidentările de la gleznă, care l-au împiedicat să revină la cel mai bun nivel al lui. Ultima lui competiţie a fost Cupa României la sabie, de la începutul lunii decembrie, în care s-a clasat pe primul loc, după ce l-a învins în finală pe Răzvan Ursachi, unul dintre tinerii de mare perspectivă.
https://i.eurosport.com/2019/12/10/2733716.jpg
Ieșeanul a câştigat aurul mondial cu echipa la 22 ani, în 2009, primul titlu mondial din istorie pentru echipa de sabie a României, iar la 25 ani cucerea argintul olimpic la Londra, alături de Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir şi Alexandru Siriţeanu. După retragerea colegilor săi, Dolniceanu a devenit liderul noii echipe de sabie, printre care se numără Alin Badea, Ciprian Gălăţeanu sau Iulian Teodosiu. Tiberiu mai are în palmares trei medalii de bronz mondiale şi un aur european la individual. La JO 2016, el s-a clasat al cincilea la individual, la o ediţie care nu a cuprins şi proba de sabie pe echipe.
Scrimă
Doliu în sportul românesc! Florin Zalomir, campion mondial la scrimă, a fost găsit împușcat în cap
03/10/2022 LA 09:26
Scrimă
Maria Boldor: "Simt Parisul mai aproape! Medalia asta îmi dă multă încredere!"
20/07/2022 LA 19:13