Ana Maria Popescu își continuă în proba de spadă de la Tokyo. Românca a trecut în 16-imi de Kria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10, pentru ca apoi să o învingă cu 15-6 pe Sera Song (Coreea de Sud).

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu, calificare entuziasmantă în sferturi la spadă

În sferturi, românca a trecut de estona Julia Beljajeva, sor 15-8. Katrina Lehis, o altă reprezentantă a țării baltice, i-a ieșit în cale Anei în semifinale, iar duelul cu aceata a fost foarte echilibrat în prima sa parte. Românca a condus cu 3-2 după prima treime, dar în cea de-a 2-a s-a desprins și la ultima pauză avea un un avans de 3 puncte (8-5).
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
La adăpostul avantajului de pe tabelă, sportiva noastră și-a folosit experiența în ultima repriză și a preferat să stea mai mult în defensivă și să lovească pe contra-atac. Tactica a funcționat de minune, iar când nu a reușit să puncteze Ana a obținut tușă dublă (punct pentru ambele spadasine) și timpul a trecut în favoarea ei. Scorul final a fost 15-10 pentru Ana, care a asigurat astfel prima medalie pentru delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Jocurile Olimpice: Finalul duelului în urma căruia Ana Maria Popescu s-a calificat în finală

Ana Maria Popescu, la un pas să aducă prima medalie a României la Tokyo

Ana Maria Popescu va reveni pe planșă la ora 14:45, pentru duelul din marea finală contra chinezoaicei Yiven Sun, care a trecut cu 12-8 de rusoaica Aizanat Murtazaeva în cealaltă semifinală. Partida va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1.
Așadar, Ana Maria Popescu are șansa de a-și încununa o carieră de excepție cu un aur olimpic la individual. Spadasina are în palmares un aur a Jocurile Olimpice, câștigat cu echipa la ediția de acum 5 ani de la Rio de Janeiro.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14