Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă, speră la o medalie la Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 15/07/2021 la 12:36 GMT+3

Tokyo 2020 | Singurii reprezentanți ai scrimei românești la Jocurile Olimpice sunt Ana-Maria Popescu, la spadă feminin, respectiv Iulian Teodosiu, la sabie masculin. Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a declarat pentru AGERPRES că este convins că o medalie este un obiectiv realizabil.

Ana Maria Popescu

Credit imagine: Getty Images

La Rio 2016, România a trimis cinci sportivi în probele individuale şi echipa feminină de spadă condusă de Ana-Maria Popescu, iar aceasta a cucerit titlul olimpic, singurul obţinut de delegaţia României în Brazilia.
''Aşteptăm o medalie, cât mai strălucitoare dacă se poate. Mai ales de la Ana-Maria Popescu, dar şi de la Iulian Teodosiu, care a demonstrat la ultimele competiţii că a tras foarte bine. La Budapesta a fost în primii opt şi a pierdut cu 14-15 la Aron Szilagyi, dublu campion olimpic, şi a câştigat concursul de calificare la Jocurile Olimpice. Mie mi se pare în mare formă, de ce să nu aibă şanse la o medalie? Antrenorul Radu Podeanu o va însoţi pe Ana-Maria Popescu la Tokyo, iar Rareş Dumitrescu pe Iulian Teodosiu'', a declarat Marius Florea pentru AGERPRES.
''Medalia de aur este un obiectiv asumat de federaţie mai demult, înainte ca Tiberiu Dolniceanu să se lase în momentul când a fost mai greu, dar asta e situaţia, mergem înainte. El antrenează acum la CS Dinamo, mă bucur pentru el, sper să apară cât mai curând cu nişte copii buni, sportivi buni'', a mai spus preşedintele FRS.
Marius Florea a apreciat că amânarea cu un an a evenimentului olimpic a căzut bine pentru campioana noastră olimpică: ''Ana-Maria a făcut o operaţie (mai 2020 la genunchiul drept), ceea ce într-un fel putem spune că a ajutat-o în această perioadă. În acelaşi timp, faptul că nu au fost competiţii va arăta că aceste Jocuri vor fi aparte de tot cea fost până acum''.

Tokyo 2020 | Marius Florea: "Vor fi foarte multe rezultate surpriză la aceste Jocuri Olimpice"

Despre restricţiile impuse sportivilor şi absenţa suporterilor din tribune, Florea comentat: ''Dacă ne-am asumat că mergem la aceste Jocuri, atunci trebuie să respectăm aceste măsuri. Nu cred că sunt măsuri prea stricte, sunt normale pentru situaţia actuală. Nu cred că vom avea probleme, sportivii noştri sunt atenţi, au grijă de ei în primul rând, cel puţin la scrimă, nu pot vorbi de alte sporturi. În ceea ce priveşte lipsa suporterilor, da, va fi un dezavantaj. E adevărat că e altceva cu tribunele pline, spectatorii te motivează mai mult, chiar dacă e vorba de scrimă. Sportivii ar fi preferat ca în sală să fie încurajaţi de spectatori''.
Sportivii de la Jocuri vor fi testaţi zilnic, iar Marius Florea a spus că ''va fi factor de stres''.
''Dar eu cred că trebuie să se concentreze pe ce au de făcut, în primul rând, şi abia după aceea de grija testelor, dar care sunt chestii bune. Dacă au grijă de ei nu văd de ce ar avea probleme. Sportivii români sunt foarte atenţi cu ei, iar şefii de delegaţii vor avea grijă ca totul să fie în regulă'', a adăugat Florea.
Prezent ca arbitru internaţional la a cincea sa Olimpiadă, Marius Florea se aşteaptă ca Tokyo să furnizeze multe rezultate neaşteptate: ''Eu zic că vor fi foarte multe rezultate surpriză la aceste Jocuri Olimpice. De obicei, Jocurile nu seamănă cu absolut nimic, cu un Campionat Mondial sau cu altceva. Totul va depinde de ziua pe care o va prinde fiecare sportiv''.
Scrima a adus României 16 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care patru de aur, cinci de argint şi şapte de bronz.
Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo