Pentru prima dată în istoria întrecerilor de la Crucible, ambele semifinale de la Campionatul Mondial de Snooker au avut nevoie de joc decisiv, însă atitudinea învinșilor a fost radical diferită după cele 33 de jocuri disputate. Deși Anthony McGill avea toate motivele să fie foc și pară după un joc decisiv de 61 de minute decis practic de o lovitură norocoasă a lui Kyren Wilson, scoțianul s-a comportat ca un adevărat gentleman, felicitându-și din tot sufletul adversarul și transmițându-i că nu are de ce să își facă sânge rău pentru norocul avut. De partea cealaltă însă, Mark Selby nu a putut trece la fel de elegant peste eliminarea de la Crucible, atacându-l pe O’Sullivan, care, după o sesiune a treia slabă, a făcut spectacol în sesiunea decisivă, revenind de la 16-14 pentru Selby și reușind, pe lângă victorie, și primele două break-uri de peste 100 de puncte ale meciului.
Învins pentru prima dată din trei meciuri la Crucible de “Rachetă”, Selby și-a atacat rivalul pentru felul în care și-a ales loviturile în jocul cu numărul 29, când a pus pur și simplu toată forța în lovitură pentru a scăpa dintr-un snooker, în speranța că va atinge bila obiect și nu îi va lăsa poziție adversarului – ceea ce nu i-a ieșit. "A arătat că nu mă respectă și nu respectă snookerul. Am simțit că e lipsă de respect prin felul în care a jucat de fiecare dată când l-am lăsat în poziție de snooker. El a venit la masă și a dat în bilă cu 100 km/h, lucrurile puteau ieși oricum. Nu știu ce a avut el în minte, însă eu asta am simțit la masă", a declarat Selby după terminarea meciului.
European Masters
Ronnie O'Sullivan nu va participa la Mastersul Turciei din rațiuni financiare! Ce pretenții avea
IERI LA 17:10
Selby, care nu a reușit decât două break-uri de 97 de puncte și, în rest, doar vizite la masă de până 76 de puncte de-a lungul semifinalei, a mai spus că regretă eliminarea, mai ales pentru că a simțit că jocul său a început să se lege din ce în mai bine, fiind la alt nivel față de ceea ce producea înainte de întreruperea provocată de pandemie. Selby este recunoscut ca un sportiv care excelează la jocul de siguranță, răbdător și mult mai lent la masă decât O'Sullivan, nativul din Leicester preferând să execute loviturile cele mai importante și mai grele chiar și după câteva minute de analiză.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59