După ce tânărul Yan Bingtao (20 de ani) a produs prima surpriză a zilei și l-a eliminat pe numărul 2 mondial, Neil Robertson, a venit rândul lui Mark Selby să fie eliminat încă din prima rundă a Mastersului.
Stephen Maguire, de 3 ori semi-finalist la Masters, l-a învins cu 6-3 pe numărul 4 din clasamentul mondial și a avansat în sferturile de finală, unde se va confrunta chiar cu Yan Bingtao. Astfel, în loc de un sfert "exploziv" între Robertson și Selby, vom avea parte de un meci al surprizelor, între Maguire și Bingtao.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860208.jpg
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
IERI LA 20:59

Mark Selby, eliminat de Stephen Maguire în prima rundă a Mastersului

Maguire, care a ajuns în semifinale ultima oară în 2014, a avut un debut de meci excelent, cu două break-uri de 66, respectiv 57. Selby și-a revenit înaintea până la pauză și a restabilit egalitatea, 2-2, cu două break-uri de 54, respectiv 79.
Stephen Maguire a revenit apoi în forță și a bifat un break spectaculos de 99. Scoțianul putea bifa chiar break-ul de peste 100 de puncte, dar a ratat bila roz. Selby nu a renunțat la luptă și a câștigat frame-ul următor. Din păcate pentru locul 2 mondial, a fost ultimul frame câștigat în fața lui Maguire.
Maguire a câștigat următoarele 3 frame-uri, profitând și de greșeala lui Selby în frame-ul 7, când a ratat o bilă roșie la jumătatea mesei. Maguire s-a impus cu 6-3 în final și și-a asigurat calificarea în sferturi, unde îl va întâlni pe Yan Bingtao.

A doua surpriză uriașă la Masters! Mark Selby, eliminat de Stephen Maguire în prima rundă

Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
IERI LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
IERI LA 11:23