Ali Carter traversează o formă excelentă, aducându-ne aminte de ceea ce reușea la masa de snooker acum un deceniu, când a jucat în interval de câțiva ani două finale la Mondiale, bifând o altă ediție cu o semifinală.
Înainte de duelul cu Ben Woollaston, de la Gibraltar Open, englezul a vorbit despre motivul din spatele retragerii de la Openul galez. Ali Carter a avut de-a lungul timpului mai multe probleme de sănătate, dar acum o migrenă teribilă l-a oprit să aibă un duel cu Ronnie O'Sullivan (cel care i-a stopat visul de a fi campion mondial atât în 2008, cât și în 2012). Chiar dacă a luat mai multe pastile, acestea nu și-au făcut efectul, astfel că jucătorul de 41 de ani nu s-a putut prezenta în sfertul de la Welsh Open.
"Eram într-o perioadă foarte bună, voiam să păstrez traiectoria ascendentă. Îi învinsesem pe John Higgins și Mark Allen, când câștigi patru meciuri într-iun turneu și ești într-o fază avansată știi că ai afaceri de încheiat. Din păcate eu nu am putut să mai joc, nu am mai avut cum să fiu la masă. Mă simțisem rău de câteva zile și sper să nu mai trec prin așa ceva. Am mai avut astfel de migrene când eram adolescent și le-am spus "la revedere" pentru o lungă perioadă, zeci de ani. Apoi, în ultimele 9 luni, au apărut din nou, de două sau trei ori. Am fost devastat să nu pot juca, dar acum sunt la un alt turneu și vreau să îmi iau revanșa", a explicat Ali Carter pentru WST.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
ACUM 9 ORE

Ali Carter are așteptări mari de la Mondialul de snooker din 2021

2020 a fost un an pe care dublul finalist de la Crucible vrea să îl uite cât mai repede. "Căpitanul" a alunecat rău în clasament și a fost nevoie să evolueze în calificări, pentru a fi prezent pe tabloul principal de la Campionatul Mondial. Ali nu s-a regăsit deloc și a pierdut încă din turul 3, în fața tânărului Louis Heathcote. A fost pentru prima oară din 2002 când englezul de 41 de ani nu e prezent pe tabloul principal la Mondial.
Carter a dezvăluit că pandemia i-a creat mari probleme, iar adaptarea la noua ordine a fost extrem de anevoioasă. Între timp, însă, lucrurile au revenit la normal din punct de vedere al moralului, astfel că speră să termine sezonul în forță, cu o prestație de gală la Crucible.
"Mă simt excelent din punct de vedere al formei anul acesta. În 2020 nu am fost la potențial maxim, a trebuit să mă acomodez cu lockdownul, apoi să merg la competiții fără spectatori. Simțeam că nimeni nu ne acordă atenție, asta era senzația în bulă, că suntem rupți de lume. Dar m-am adaptat, e normal să ai anumite bariere când te confrunți cu ceva nou. Acum sunt un animal diferit față de jucătorul care evolua în calificări la Mondialul din 2020, vă asigur", a mai spus fostul număr doi mondial.
Openul Gibraltarului continuă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12