După aproape 40 de ani de activitate la conducerea grupului de companii Matchroom Sport, Barry Hearn a decis să se retragă și să îi lase locului fiului său. Astfel, Eddie Hearn va deveni președinte al Professional Darts Corporation, Matchroom Boxing, Matchroom Boxing SUA, Matchroom Media și PGA EuroPro Tour.
De asemenea, Steve Dawson va prelua de la Barry funcția de președinte al World Snooker Tour după Campionatul Mondial de Snooker din acest an. Matthew Porter va deveni președinte al Matchroom Multi Sport și Katie Hearn (fiica lui Barry Hearn) CEO al Matchroom Media.
Hearn a fondat compania de promoții sportive în 1982, bucurându-se de un succes uriaș cu snooker-ul înainte de a se muta în box, darts, biliard sau bowling. De la începutul anilor 90, Barry Hearn a treansformat mai multe sporturi de nișă în atracții TV importante, printr-o succesiune de idei inovatoare.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
https://i.eurosport.com/2020/05/07/2815586.jpg
Începând din 2010, Hearn a devenit președintele World Snooker Tour, contribuind enorm la dezvolarea acestui sport, care până atunci făcea parte dintr-un circuit aproape închis.
"A fost o mare onoare să fi lucrat cu unii dintre cei mai mari sportivi de pe planetă în ultimii 40 de ani și să mă bucur de atâtea experiențe minunate în spectrul nostru de evenimente din acest moment, de la zilele de glorie ale snookerului din anii 1980 până la galele de box record și creșterea incredibilă a darts-ului profesionist, deoarece am creat oportunități pentru mii de sportivi în această perioadă.
Au fost întâmpinate provocări mari, dar nimic nu a fost mai dificil de înfruntat decât pandemia de Covid. Am fost hotărât să rămân la conducere până când va trece acest dezastru și acum se vede lumina la capătul tunelului și cred că este momentul potrivit pentru a transmite controlul Matchroom fiului meu Eddie și a echipelor geniale pe care le-am adunat în grup.
Voi continua să fiu disponibil pentru toate companiile Matchroom în calitate de președinte neexecutiv, cu un rol consultativ concentrat pe strategia grupului și expansiunea globală, dar Eddie va fi ridicat la funcția de președinte al grupului, cu responsabilitatea generală pentru întregul grup.
Nu aș putea fi mai mândru de grupul de companii Matchroom și de echipele remarcabile care operează pe o piață extrem de competitivă. Matchroom a crescut de la doi angajați care își desfășurau activitatea într-un birou sub o sală de snooker în Romford în 1982, până la puterea globală pe care o are astăzi datorită eforturilor tuturor angajaților, contractorilor, radiodifuzorilor și partenerilor noștri.
Acum este momentul să oferim tuturor angajaților Matchroom posibilitatea de a duce această mare companie britanică la nivelul următor și nu numai.", a declarat Barry Hearn, citat de wst.com.
https://i.eurosport.com/2016/10/19/1951638.jpg

Eddie Hearn, noul șef al grupului Matchroom

Eddie Hearn este fiul lui Barry Hearn și îi va urma acestuia în funcția de președinte al grupului Matchroom. Eddie s-a alăturat Matchroom Sport în 2004, m preluat rolul de director executiv al PGA EuroPro Tour și ulterior a condus operațiunile de poker și jocuri online cu expansiune rapidă ale companiei. Odată cu creșterea rapidă a companiei din ultimii ani, Eddie și-a asumat rolul de director general al grupului și va deveni acum președinte în locul tatălui său.
Cea mai notabilă funcție publică a lui Eddie a fost conducerea diviziei de box a grupului Matchroom, promovând un grup pe care l-a crescut și care este plin de campioni mondiali și medalii olimpici de aur. Sub conducerea lui Eddie, Matchroom Box a revenit în prim-planul sportului din întreaga lume. În 2018, s-a făcut o tranzacție istorică de 1 miliard de dolari cu platforma de streaming live DAZN, pentru a organiza 16 lupte pe an în toată America sub egida Matchroom Boxing SUA.
"Oricine mă cunoaște este conștient de ceea ce înseamnă Matchroom pentru mine și familia noastră. Am o moștenire care se întinde pe o perioadă de 40 de ani, de la un mic birou sub o sală de snooker din Romford la o centu global de divertisment sportiv. Tatăl meu și-a dedicat viața companiei și de când m-am alăturat în 2004 am procedat la fel. Acum o responsabilitate mai mare cade pe umerii mei și sunt foarte mândru să continuu marea sa muncă și să conduc afacerea și echipa incredibilă pe care am construit-o la Matchroom. Am văzut o creștere uluitoare în ultimii zece ani, dar abia am început. Aștept cu nerăbdare continuarea creșterii globale a acestei afaceri de familie uimitoare.", a spus Eddie Hearn.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15