Articol scris de Cezara Paraschiv
Judd Trump a fost nevoit să aștepte 12 ani până să-și vadă împlinit visul de a deveni campion mondial. În 2007, victoria cu 10-5 în fața lui James Wattana din ultima rundă a calificărilor îl transformase pe Trump în al treilea cel mai tânăr debutant din istoria Mondialului de la Crucible, după Stephen Hendry și Ronnie O’Sullivan. Apoi, Judd a revenit la Crucible, pe tabloul principal, abia în 2011, impresionând cu un parcurs până în finală.
Experimentatul John Higgins i-a refuzat însă trofeul, impunându-se cu 18-15. De acolo, pentru “Asul din Pachet” a fost mai greu decât și-a imaginat oricine să revină în finala Campionatului Mondial: 2013 și 2015 i-au adus prezențe în semifinale, însă abia în 2019 Judd Trump a mai ajuns la rendez-vous-ul final din a treia zi de luni a turneului. Avându-l în față pe același Higgins, Trump și-a luat revanșa, cu un autoritar 18-9.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
"Da, m-am temut că nu voi mai avea șansa să-mi apăr trofeul în acest an. Cred că, la un moment dat, toată lumea era puțin îngrijorată. Din punct de vedere logistic, să organizezi un eveniment de o asemenea magnitudine va fi mereu dificil. Dar toți au făcut o treabă minunată. Barry (n.r. – Hearn, președintele World Snooker) va găsi mereu o cale de a face lucrurile să se întâmple dacă există cea mai mică posibilitate. Va fi puțin diferit să joci cu porțile închise, dar va fi ceva special pentru mine să intru în acea arenă, chiar dacă va fi o arenă goală. Cred că voi savura momentul, după ce am fost la un pas de a fi privat de acest privilegiu.", a transmis Judd Trump, citat de presa din Regatul Unit.

Trump, degajat în discuția despre blestemul de la Crucible

Amânată cu mai bine de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, pentru intervalul 31 iulie – 16 august, ediția 2020 a Campionatului Mondial de Snooker se va încheia cu patru zile înainte de a 31-a aniversare a lui Judd Trump. Foarte rapidul jucător ar semna o premieră în istoria turneului dacă va reuși să își apere trofeul.
Și asta pentru că de când competiția supremă s-a mutat la Crucible, în 1977, niciun jucător încoronat pentru prima dată campion al lumii nu a reușit să își apere trofeul în anul următor. Totuși, Trump vede un avantaj în această existență a celebrului „blestem de la Crucible”.
"Într-un fel, e bine. Nu există presiune asupra mea! Fiecare mare jucător al acestui sport, Hendry, Ronnie, John Higgins, Steve Davis – niciunul nu a reușit să își apere primul titlu mondial câștigat.", a glumit Trump. Englezul a explicat exact care este abordarea sa.
"Pentru mine e important să trec de primul meci. Nu vreau să pierd în turul întâi, vreau să scap de această presiune! Dacă fac asta, nu văd niciun motiv pentru care nu aș putea scoate un rezultat bun la această ediție de Campionat Mondial.", a transmis Judd Trump.
De la 5-5 în finală, am jucat un snooker foarte bun. Asta trebuie să faci în fața unui rival ca John. Iar la final de meci știam că nu pot să ratez, eram în mână, tot ce încercam intra. Eram atât de dominant, încât am reușit să mă și bucur un pic. | Judd Trump, campion mondial în 2019

Cele mai bune lovituri ale sezonului pentru Judd Trump

Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15