World Snooker Tour conturează în această perioadă calendarul viitorului sezon, iar conducătorii snookerului mondial au decis să readucă în prim plan un turneu care a avut loc ultima dată în 2004.
Este vorba despre British Open, turneu care s-a disputat neîntrerupt din 1985 până în 2004. Cvadruplul campion mondial, John Higgins, este ultimul câștigător de la British Open, după ce l-a învins în finala de acum 17 ani pe Stephen Maguire. De altfel, scoțianul are 4 titluri, la fel ca și conaționalul său Stephen Hendry.
Ronnie O'Sullivan (1 titlu), Paul Hunter (1 titlu), Mark Williams (1 titlu), Jimmy White (2 titluri) sau Steve Davis (2 titluri) sunt alți jucători importanți importanți care au acest titlu în palmares.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24

British Open, înapoi în calendarul WST după 17 ani

British Open va avea loc în perioada 16-22 august și va fi cel de-al 2-lea turneu de puncte din sezonul 2021-2022. Noul sezon va debuta pe 4 iulie, cu Championship League.
Noul președinte al World Snooker Tour, Steve Dawson, a declarat: "Suntem încântați să readucem în calendar British Open, turneu cu o istorie bogată și care a fost câștigat în trecut de nume mari ale sportului nostru. Planificarea turneului este acum în desfășurare, cu intenția de a-și restabili poziția de eveniment de prestigiu în calendar."
Ultima ediție a British Open a avut loc la Brighton, dar deocamdată nu se știe locația evenimentului din acest an, urmând a fi luată o decizie finală în funcție de evoluția pandemiei.
Până acum, Word Snooker a programat deja 19 turnee pentru sezonul viitor, urmând ca în perioada care urmează caledarul să fie definitivat. Marea noutate va fi Mastersul Turciei, care va avea loc în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, în Antalya. Va fi pentru prima dată în istorie când țara euro-asiatică va găzdui un turneu din circuitul profesionist.
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12
UK Championship
Ding Junhui, primul finalist de la UK Championship, după victoria cu 6-3 în fața lui Tom Ford
19/11/2022 LA 17:07