World Snooker Tour conturează în această perioadă calendarul viitorului sezon, iar conducătorii snookerului mondial au decis să readucă în prim plan un turneu care a avut loc ultima dată în 2004.
Este vorba despre British Open, turneu care s-a disputat neîntrerupt din 1985 până în 2004. Cvadruplul campion mondial, John Higgins, este ultimul câștigător de la British Open, după ce l-a învins în finala de acum 17 ani pe Stephen Maguire. De altfel, scoțianul are 4 titluri, la fel ca și conaționalul său Stephen Hendry.
Ronnie O'Sullivan (1 titlu), Paul Hunter (1 titlu), Mark Williams (1 titlu), Jimmy White (2 titluri) sau Steve Davis (2 titluri) sunt alți jucători importanți importanți care au acest titlu în palmares.
Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
18/10/2021 LA 07:57

British Open, înapoi în calendarul WST după 17 ani

British Open va avea loc în perioada 16-22 august și va fi cel de-al 2-lea turneu de puncte din sezonul 2021-2022. Noul sezon va debuta pe 4 iulie, cu Championship League.
Noul președinte al World Snooker Tour, Steve Dawson, a declarat: "Suntem încântați să readucem în calendar British Open, turneu cu o istorie bogată și care a fost câștigat în trecut de nume mari ale sportului nostru. Planificarea turneului este acum în desfășurare, cu intenția de a-și restabili poziția de eveniment de prestigiu în calendar."
Ultima ediție a British Open a avut loc la Brighton, dar deocamdată nu se știe locația evenimentului din acest an, urmând a fi luată o decizie finală în funcție de evoluția pandemiei.
Până acum, Word Snooker a programat deja 19 turnee pentru sezonul viitor, urmând ca în perioada care urmează caledarul să fie definitivat. Marea noutate va fi Mastersul Turciei, care va avea loc în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, în Antalya. Va fi pentru prima dată în istorie când țara euro-asiatică va găzdui un turneu din circuitul profesionist.
Northern Ireland Open
Ronnie O'Sullivan, elogios la adresa lui John Higgins! Cu ce mare fotbalist l-a comparat pe scoțian
17/10/2021 LA 09:24
Northern Ireland Open
O'Sullivan, sarcastic cu privire la turneele Home Nations, după eșecul de la Openul Irlandei de Nord
15/10/2021 LA 08:12