Stephen Hendry a triumfat în startul noii campanii, în primul tur de la British Open din Leicester, cu o victorie 3-2 în fața lui Chris Wakelin, numărul 59 mondial. Hendry a câștigat de patru ori titlul la British Open, în 1998, 1991, 1999 și 2003. Mai departe, acesta va evolua împotriva câștigătorului dintre Fergal O’Brien sau Gary Wilson.
Pentru Hendry, 52 de ani, este al treilea turneu de la retragerea din 2012.
"Sunt foarte încântat să câștig meciul. Totul este despre a obține victoria. Este grozav să câștigi, mai ales în fața unei mulțimi. La 2-1, am avut trei sau patru șanse să câștig meciul și mai multe au fost în decisiv. Din fericire, Chris a făcut ultima greșeală. Punctajul trebuie să fie mai bune, dar acum este suficient pentru a mă încuraja. Am lovit mingea foarte bine, dar dacă vreau să concurez cu băieții mari, va trebui să înscriu puțin mai bine", a spus Hendry.
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59

Mark Selby - Shaun Muprhy, reeditarea finalei Campionatului Mondial

Mark Selby și-a repetat victoria din finala Campionatului Mondial, în fața lui Shaun Murphy, 3-2. În finala mondială din luna mai a acestui an, Selby a învins 18-15 și a câștigat al 4-lea titlu mondial.
În runda a doua de la British Open, Selby – numărul doi mondial – va întâlni câștigătorul dintre Ali Carter și Lei Peifan. Selby urmărește să treacă pe locul 1 mondial, în fața lui Judd Trump.
"Nu contează cum joci, totul e să fii cel mai bun din 5. M-am simțit puțin mai presat în orașul meu natal, Leicester, deoarece joc și pentru ei. Dacă pierd, ei nu se pot întoarce în runda următoare pentru a mă sprijini", a afirmat scurt Selby.

Înfrângerea lui Wilson cu Ashley Hugill, marea surpriză din turul 2

Ashley Hugill, numărul 79 mondial, a obținut o victorie fanstatică împotriva lui Kyren Wilson, 3-2, la British Open.
"Este cea mai mare victorie a carierei mele, împotriva numărului 6 mondial și a unui jucător de top. Este și prima mea victorie pe tabloul principal în cadrul unui turneu major. Sunt foarte fericit, aceste performanțe îmi dau încredere", a spus Hugill.
Mai departe, Ashley Hugill îl va întâlni pe Anthony Hamilton, după ce acesta s-a impus 3-2 în fața lui Iulian Boiko.
Joe Perry a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața lui Ben Hancorn, 3-2. Anthony McGill a pierdut 3-1 în fața lui Zhao Jianbo.
Numărul 14 mondial, Jack Lisowski, s-a chinuit și el cu formatul mai scurt, pierzând 3-2 în fața lui Barry Pinches, care a devenit profesionist în 1989, cu doi ani înainte de nașterea adversarului său.
Morningside Arena din Leicester găzduiește în perioada 16-22 august prima ediție de British Open după 17 ani.
Toate meciurile de la turneul British Open sunt transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15
Snooker
Ronnie O'Sullivan, la 46 de ani! Povestea unuia dintre cele mai mari genii din istoria sportului
05/12/2021 LA 11:36