Snooker

Calificările CM Snooker | Jimmy White și Ali Carter, învinși în drumul spre Crucible

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Snooker World Championship Sheffield Qualifiers: Jimmy White's fluke on yellow

Credit imagine: Eurosport

DeIrina Aldea
26/07/2020 la 09:21

Foștii finaliști Jimmy White și Ali Carter nu vor fi prezenți anul acesta la Crucible după ce au fost învinși în penultima rundă de calificare la Campionatul Mondial de Snooker.

În vârstă de 58 de ani, Jimmy White a evoluat la Crucible ultima data în 2006, însă anul acesta a pierdut în turul al treilea al calificărilor din Sheffield în fața lui Robert Milkins, cu scorul de 6-1. Carter, de partea cealaltă, care a fost învins atât în 2008, cât și în 2012 de același Ronnie O’Sullivan, a pierdut în fața lui Louis Heathcote chiar în ziua în care a împlinit 41 de ani, scor 6-3.

Snooker

Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson, în finala CM Snooker. "Racheta", revenire magică în fața lui Selby

ACUM 10 ORE

Din cauza pandemiei de coronavirus, șefii snookerului au decis să comprime puțin formatul calificărilor. Astfel, partidele din primele trei tururi se dispute, după cum am putut vedea, în sistem “cel mai bun din 11 jocuri” (primul la șase), astfel încât fiecare duel să poată fi dus până la capăt într-o singură zi, din rațiuni sanitar-organizatorice.

Jimmy White și Ali Carter, opriți în drumul spre Crucible

De șase ori finalist la Campionatul Mondial, dar niciodată campion mondial, englezul Jimmy White a sperat ca, după ce a ratat de 13 ori consecutiv pătrunderea pe tabloul principal, să treacă în sfârșit de calificări și să își adauge în CV a 26-a prezență a carierei la Crucible, însă Robert Milkins a avut alte planuri.

În vârstă de 58 de ani, Jimmy White și-a câștigat porecla de “People’s Champion” după dezamăgirile trăite pe bandă rulantă la Crucible: cel mai aproape de trofeu a fost la a șasea și ultima sa finală, în 1994, când a fost învins în joc decisiv de scoțianul Stephen Hendry. Englezul, pe locul 123 acum în clasamentul mondial, a trecut în calificări de Kakovsky și Georgiou.

Snooker

"Nu cred că am comis vreo greșeală în acest meci". McGill, după eliminarea din semifinalele CM

ACUM 12 ORE
World Championship

Kyren Wilson, după meciul cu Anthony McGill: "Nu mi-a venit să cred". Ce i-a transmis scoțianului

ACUM 12 ORE
Subiecte asemănătoare
Snooker
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol