În vârstă de 58 de ani, Jimmy White a evoluat la Crucible ultima data în 2006, însă anul acesta a pierdut în turul al treilea al calificărilor din Sheffield în fața lui Robert Milkins, cu scorul de 6-1. Carter, de partea cealaltă, care a fost învins atât în 2008, cât și în 2012 de același Ronnie O’Sullivan, a pierdut în fața lui Louis Heathcote chiar în ziua în care a împlinit 41 de ani, scor 6-3.
Din cauza pandemiei de coronavirus, șefii snookerului au decis să comprime puțin formatul calificărilor. Astfel, partidele din primele trei tururi se dispute, după cum am putut vedea, în sistem “cel mai bun din 11 jocuri” (primul la șase), astfel încât fiecare duel să poată fi dus până la capăt într-o singură zi, din rațiuni sanitar-organizatorice.
Scottish Open
Breakul de 147 de puncte al lui Judd Trump, de la Openul Scoției, filmat de sus
ACUM 12 ORE

Jimmy White și Ali Carter, opriți în drumul spre Crucible

De șase ori finalist la Campionatul Mondial, dar niciodată campion mondial, englezul Jimmy White a sperat ca, după ce a ratat de 13 ori consecutiv pătrunderea pe tabloul principal, să treacă în sfârșit de calificări și să își adauge în CV a 26-a prezență a carierei la Crucible, însă Robert Milkins a avut alte planuri.
În vârstă de 58 de ani, Jimmy White și-a câștigat porecla de “People’s Champion” după dezamăgirile trăite pe bandă rulantă la Crucible: cel mai aproape de trofeu a fost la a șasea și ultima sa finală, în 1994, când a fost învins în joc decisiv de scoțianul Stephen Hendry. Englezul, pe locul 123 acum în clasamentul mondial, a trecut în calificări de Kakovsky și Georgiou.
Snooker
O'Sullivan i-a lansat o provocare imposibilă lui Trump, după 147-le de ieri: "Crezi că poți face?"
ACUM 13 ORE
Snooker
Ronnie O'Sullivan, ironie la adresa marelui său "inamic": "Nu ai vrut să faci un "Selby", nu?"
ACUM 16 ORE