Ajuns la 52 de ani, cel mai titrat jucător de snooker din istorie a revenit în competiții cu un singur gând: să participe din nou la Campionatul Mondial, locul de care se leagă 7 succese finale în anii '90 și la începutul anilor 2000.
După un prim tur de calificare în care l-a învins pe marele rival, Jimmy White, scoțianul a pierdut fără drept de apel în fața lui Xu Si, locul 82 mondial, scor 1-6.
"Am avut două sau trei șansă să fac 2-0, după care, odată pierdut jocul 2, nu am mai fost capabil să îi opun rezistență adversarului. A capitalizat toate erorile pe care le-am făcut și a meritat să meargă mai departe. Sper ca sezonul viitor, după ce o să îmi trec în cont mai multe partide, să fiu mai competitiv. Trebuie să am un joc mai constant, mai calm. Sper ca anul viitor, în această perioadă a anului, să arăt altfel", a explicat Hendry pentru Eurosport, după meci.
Snooker
David Gilbert a abandonat din senin în meciul cu Andy Hicks, din calificările Mastersului German
IERI LA 07:54

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Hendry, lipsit de încredere

Septuplul campion mondial a pierdut disputa în plan mental, șovăind la fiecare lovitură. I-a lipsit încrederea și, chiar dacă a avut în față un sportiv clasat modest, acesta i-a taxat fiecare eroare.
"Fiecare lovitură a părut un test. Mă întrebam dacă voi reuși loviturile, nu e modul potrivit să te prezinți într-un meci astfel. Nu trebuie să ai întrebări, să te îndoiește de ce poți realiza", a mai spus Hendry.
În primul frame al disputei de aseară, Hendry ne-a adus aminte de snookerul practicat acum două decenii, dar din păcate nu a putut menține același nivel în următoarele jocuri.

Campionatul Mondial de snooker 2021 |

Anul viitor, decisiv pentru Hendry

Hendry a spus de la început că nu are așteptări mari de la revenirea în circuit, nesetându-și vreun obiectiv nerealist. Totuși, dacă până în primăvara viitoare nu va reuși să își pună pe picioare jocul, astfel încât să se poată califica la Campionatul Mondial, scoțianul nu va mai rămâne în circuit. Ar fi o pierdere de timp și o revenire care umbrește o carieră incredibilă, presărată cu multiple recorduri.
"Cu siguranță voi juca mai mult sezonul viitor. Dacă tot nu voi fi capabil să îmi ridic nivelul și să ajung la Mondiale, atunci ce rost are să mai continuu? Am vrut să văd dacă mai pot fi competitiv și mi-am dat timp. Acum am încă un an la dispoziție să pot fi la un nivel decent, altfel voi renunța", a concluzionat Hendry.
Campionatul Mondial de snooker 2021 se desfășoară în perioada 17 aprilie - 3 mai și va fi transmis în direct de Eurosport.
Snooker
David Gilbert, abandon inexplicabil în meciul cu Andy Hicks din calificările la Mastersul German
IERI LA 07:23
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24