Campionatul Mondial de snooker trebuia să înceapă pe 18 aprilie și să dureze până pe 4 mai, însă a fost luată decizia ca turneul să fie amânat din cauza pandemiei de coronavirus.
Planul inițial a fost ca turneul să fie organizat în luna iulie, teatrul Crucible din Sheffield fiind disponibil pentru turneu în perioada 25 iulie - 10 august. Însă aceste planuri sunt în pericol!

Anunțul lui Barry Hearn

Snooker
#DORdeSPORT Povestea lui Ray Reardon. Captiv ore într-o mină, a decis să devină o legendă în snooker
14/04/2020 LA 15:03
Cea de-a 44-a ediție a Campionatului Mondial e în pericol să fie anulată, Barry Hearn anunțând că turneul poate să nu mai aibă loc în 2020! Motivul este legat de oprirea zborurilor internaționale.
Guvernul britanic a oprit toate zborurile non-esențiale pentru o perioadă de 30 de zile în data de 17 martie iar acum urmează ca această perioadă să fie prelungită cu încă o lună. Barry Hearn a vorbit despre problemele legate de organizarea Campionatului Mondial în această vară.
Avem planurile A, B, C și D pregătite, fiind mai multe abordări pe care le putem avea în funcție de cum vor evolua lucrurile. Cea mai mare problemă pentru toate sporturile, mai ales într-un sport global precum snooker-ul, este legat de restricțiile de călătoriile care fac ca lupta să nu fie echitabilă. Dacă cineva nu poate să iasă din țara lui, cum va putea să fie într-o competiție cu clasament care se desfășoară, în marea majoritate a timpului, în Europa?
Așa că trebuie să așteptăm și să vedem cum se dezvoltă alte țări. În ceea ce privește snooker-ul, am alocat datele rezervate inițial pentru Jocurile Olimpice. Pur și simplu, ținem degetele încrucișate. Pariem pe faptul că la sfârșitul lunii iulie putem să organizăm Campionatul Mondial la Crucible în Sheffield, poate că fără public
Circumstanțele ne vor spune ce trebuie să facem și Guvernul ne va sfătui pe toți ce e în siguranță să facem. Nu ne vom asuma niciun risc cu sănătatea și siguranța oficialilor, staff-ului și jucătorilor. Va veni un moment în care lumea va reveni la normal. Noi trebuie să ne asigurăm că vom fi pregătiți pentru asta
Tour Championship din Llandudno a fost deja reprogramat pentru 21-26 iulie, ceea ce ar însemna că în weekendul în care se termină acesta începe Campionatul Mondial. Judd Trump este campionul en-titre la Crucible după victoria cu 18-9 în fața lui John Higgins în finala de anul trecut.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Snooker
David Gilbert a abandonat din senin în meciul cu Andy Hicks, din calificările Mastersului German
IERI LA 07:54
Snooker
David Gilbert, abandon inexplicabil în meciul cu Andy Hicks din calificările la Mastersul German
IERI LA 07:23