La fel ca în concursul juniorilor, meciurile vor avea loc la Academia lui Ding Junhui, iar învingătorul primește statutul de jucător profesionist, ceea ce îi va permite să participe în cadrul turneelor organizate de World Snooker Tour (WST).
De la această competiție nu puteau lipsi jucătorii Federatiei de Snooker RST care reprezintă România și anume: Eduard Riti, Mădălin Gal, Mario Păun și Constantin Mateescu.
Toti sportivii în afară de Eduard (cel care de altfel a fost singurul reprezentant al României la categoria juniori) au ajuns ieri, pe o vreme nu tocmai prielnică, în capitala snooker-ului. Se vor întrece alături de cei mai buni jucători amatori ai planetei. Cei trei s-au oprit în fața teatrului Crucible, denumit de altfel și "teatrul viselor", locul în care an de an se desfășoară Campionatul Mondial de Snooker începand cu faza șaisprezecimilor.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
ACUM 5 ORE
Citește și:

Eduard Riti va avea un adversar cunoscut

Nici ploaia și nici codul roșu de vânt nu i-au descurajat pe sportivii RST să meargă la o sesiune de antrenament imediat după ce s-au cazat în inima orașului Sheffield.
De remarcat faptul că antrenamentele se desfășoară la Victoria Snooker Academy, locul în care jucători de top precum Yan Bingtao sau proaspătul câștigător al UK Championship, Zhao Xintong, își petrec o bună parte din timp.
Primele meciuri ale sportivilor RST au loc astăzi, 19 Februarie, unde Eduard si Madalin isi vor disputa meciurile de ora locala 11:00. De notat faptul că Eduard va juca împotriva lui Michael Georgiu, un fost jucator profesionist, câștigător de altfel al competiției Shootout din anul 2018.
Începând cu ora locala 15:00 vor juca și ceilalți doi sportivi, Mario și Constantin. Echipa Eurosport le dorește mult succes reprezentanților Federației RST!
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15