Prima serie de meciuri de la Campionatul Mondial de Snooker s-a încheiat și nu a trecut fără să lase în urmă câteva surprize notabile. Cea mai mare dintre cele a fost probabil și prima care a avut loc.
În chiar primul meci al turneului, Joe Perry a reușit o victorie de senzație în fața campionului ultimelor două ediții, Mark Selby. Acesta a prins o zi nefastă și a avut în față un adversar în formă în persoana lui Perry. El s-a impus cu 10-4 pentru a trece în turul secund.
Alți cinci capi de serie au ieșit din turneu în primul meci. Shaun Murphy a fost învins în jocul decisiv de către Jaime Jones, în timp ce Stuart Bingham nu a făcut față jocului excelent practicat de Jack Lisowski, care a câștigat cu 10-7. Ricky Walden l-a învins pe Luca Brecel cu 10-6, iar Marco Fu a pierdut în fața lui Lu Haotian, 10-5. Robert
German Masters
Surpriză uriașă la Mastersul German! Neil Robertson, eliminat în primul tur de Ricky Walden
ACUM 10 ORE
Milkins a realizat altă surpriză în primul tur, învingându-l pe Neil Robertson cu același scor.Meciurile din teatrul Crucible au oferit lovituri și momente memorabile. În meciul dintre John Higgins și Thepchaia Un-Nooh, ambii jucători au avut șansa de a face break-uri maxime, Higgins ratând la a 14-a bilă roșie, în timp ce thailandezul la a 15-a. Higgins s-a impus cu 10-7 și se află printre favoriții care încă se află în turneu, alături de Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui sau Judd Trump.
Acesta din urmă a avut nevoie de un joc decisiv extrem de tensionat și spectaculos pentru a trece de Chris Wakelin deși a condus la un moment dat cu 8-4. Într-o formă contrastantă s-a aflat Junhui, care l-a învins fără probleme pe conaționalul său, Xiao Guodong, 10-3. O’Sullivan a revenit spectaculos pentru a-l învinge pe Stephen Maguire cu 10-7, reușind în tot acest timp să-și treacă în cont al 1000-lea joc câștigat la Crucible.
În alte meciuri din turul întâi s-au calificat Mark Allen, Kyren Wilson, Anthony McGill, Barry Hawkins, Mark Williams și Allister Carter. Carter l-a învins pe Graeme Dott cu 10-8 într-unul dintre cele mai frumoase meciuri din primul tur, în timp ce McGill deține cel mai mare break al turneului momentan, cu 145 de puncte.
Turul secund a început încă de joi, cu meciurile Perry – Allen și Haotian – Hawkins. Vineri intră pe scenă și Wilson, care îl înfruntă pe Jones, dar și O’Sullivan, care va avea parte de o provocare interesantă în partida împotriva lui Carter.
Campionatul Mondial de Snooker se desfășoară la teatrul Crucible din Sheffield și este transmis în direct pe canalele Eurosport între 21 aprilie și 7 mai.
German Masters
Mark Williams a făcut spectacol la Mastersul German, dar a fost învins în primul tur de Zhao Xintong
ACUM 15 ORE
Snooker
David Goajgă, o stea în devenire a snooker-ului din România
IERI LA 14:33