În urmă cu două decenii nimeni nu avea vreun dubiu când vorbea despre cel mai bun jucător de snooker din toate timpruile. Stephen Hendry era răspunsul firesc, judecând după performanțele fantastice reușite de scoțian în anii '90.
Între timp, "Mister Crucible" s-a retras, iar recordul de 7 titluri mondiale e în pericol, O'Sullivan venind la un singur trofeu distanță. De când Hendry a ieșit din luminile reflectoarelor (de un an și jumătate a revenit în circuit, dar fără rezultate notabile), "Racheta" a continuat să ne încânte cu talentul său, la acest capitol neavând rival în istorie. Ronnie deține acum majoritatea recordurilor, numărul de breakuri maxime și de breakuri de peste 100 de puncte fiind două borne pe care probabil nimeni nu le va doborî vreodată.
Întrebat dacă se consideră cel mai bun din istorie, înainte de Campionatul Mondial, Ronnie O'Sullivan a explicat că un astfel de verdict trebuie pus de ceilalți. Extrem de modest, englezul e mai mult decât mulțumit că a avut o carieră lungă și frumoasă, în care a cucerit inimile multor fani ai snookerului.
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
"Nu mă consider cel mai mare jucător din toate timpurile. Cred că Stephen Hendry a dat un răspuns foarte bun la această întrebare, când voi, presa, l-ați întrebat același lucru: "Nu puteți să mă întrebați pe mine asta, e o întrebare la care ceilalți trebuie să dea răspunsul". Tot ce am făcut în cariera mea a fost să încerc să joc cât mai bine și să câștig. Așa cum știu eu, în stilul meu. Să joci așa cum am făcut-o eu, de-a lungul timpului, nu e ușor.
De multe ori e mult mai simplu să câștigi meciuri și turnee cu un joc mai defensiv, mai tactic. Eu am atacat foarte mult o bună parte din carieră și am devenit de multe ori vulnerabil, asumându-mi acele riscuri. Dar așa mi-a plăcut mie să joc, ăsta am fost eu. Revenind la întrebarea inițială, cred că oamenii ar trebui să găsească răspunsul și în cărțile de istorie. Sunt cu un titlu în spatele lui Stephen Hendry, la Campionatul Mondial, cea mai mare competiție. Nu e un locul rău în care să fiu. Am mai multe trofee importante decât el, dar nu pot da eu verdicte, ceilalți trebuie să stabilească cine a fost cel mai bun. Eu am dat mereu ce am avut mai bun și continuu să o fac", a spus Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:
CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER | PUȘTIUL LIAM DAVIES, LA DOUĂ VICTORII DE TABLOUL PRINCIPAL

Ronnie O'Sullivan: "Poate că nu mai sunt jucătorul care eram"

Ronnie O'Sullivan va merge la Crucible pentru a-i egala recordul de titluri lui Stephen Hendry și va fi cap de serie numărul 2. Totuși, la Sheffield, "Racheta" va ajunge din postura de număr unu mondial, după fixarea capilor de serie el reușind să îl depășească pe Mark Selby, în clasament.
În ciuda poziției de onoare, Ronnie nu mai câștigă turnee cum o făcea pe vremuri, iar asta e o consecință a faptului că nu mai dedică la fel de mult timp pentru antrenamente. Snookerul nu mai e activitatea sa principală, însă reușește să rămână încă la un nivel incredibil.
"Snookerul nu este tot ce fac, în prezent, e parte din ceea ce fac. Înainte, câștigam mult mai multe turnee, dar în ultimii doi ani nu am prea mai învins în finale. Poate că e un semn că nu mai sunt jucătorul care eram, dar să știți că încă mă simt bine la masa de snooker, am senzații bune și consider că am un nivel de top. Dar în orice domeniu vârsta își spune cuvântul. Am avut o carieră frumoasă, m-am bucurat din plin de ea", a mai spus Ronnie O'Sullivan.
Campionatul Mondial de Snooker este în direct pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 16 aprilie - 2 mai.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15