Campion Mondial în 2015, Stuart Bingham a avut nevoie de calificări pentru a ajunge anul acesta pe talboul principal. Meciul său cu Ding, fost finalist la Sheffield, se anunța blockbusterul turului întâi, iar cei doi au oferit un spectacol total. Un meci de o foarte bună calitate, în care niciunul dintre jucători nu s-a distanțat, s-a încheiat în joc decisiv.
Chinezul a părut să aibă prima șansă, după un break de 45 de puncte, în ultimul joc, dar ratarea sa a fost pedepsită de Bingham. În ciuda unei mese foarte grele, cel poreclit "Ball-run" s-a descurcat admirabil sub o presiune fantastică.
"Sunt incredibil de fericit că am reușit să câștig, a fost un adevărat clasic. În jocul decisiv a fost o presiune imensă, în primele 8-9 minute și eu, și Ding am jucat excelent la siguranță. Nu ne-am dat vreo șansă să construim un break. Din fericire pentru mine, el a ratat și am produs un break de 70 de puncte, unul dintre cele mai bune din istoria Crucible", a spus britanicul, citat de eurosport.co.uk.
Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43

Campionatul Mondial de snooker | Stuart Bingham l-a învins în joc decisiv pe Ding Junhui

3 breakuri de peste 100 de puncte a reușit Bingham (131, 129 și 104). El a fost în alte două rânduri foarte aproape de "centuries", bifând breakuri de 84 și 92.
În turul următor, Bingham va da piept cu Jamie Jones, și el jucător venit din calificări. Dar galezul nu va fi victimă sigură, mai ales că în primul tur a arătat impresionant în fața lui Stephen Maguire, de care a trecut cu un categoric 10-4.
Campionatul Mondial de snooker e în direct pe canalele Eurosport. Toate partidele pot fi urmărite în direct pe aplicația Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06