În 2020, Ronnie a fost la un pas să piardă semifinala cu Selby, dar a făcut spectacol în sesiunea decisivă, revenind de la 16-14 pentru "Bufonul din Leicester". Învins pentru prima dată în trei meciuri la Crucible de "Rachetă" (Selby îl învinsese pe Ronnie inclusiv în finala din 2014), Mark și-a atacat rivalul pentru felul în care și-a ales loviturile în jocul cu numărul 29, când a pus pur și simplu toată forța în lovitură pentru a scăpa dintr-un snooker, în speranța că va atinge bila obiect și nu îi va lăsa poziție adversarului – ceea ce nu i-a ieșit.
"A arătat că nu mă respectă și nu respectă snookerul. Am simțit că e lipsă de respect prin felul în care a jucat de fiecare dată când l-am lăsat în poziție de snooker. El a venit la masă și a dat în bilă cu 100 km/h, lucrurile puteau ieși oricum. Nu știu ce a avut el în minte, însă eu asta am simțit la masă", a declarat Selby după terminarea meciului de anul trecut.

Campionatul Mondial de snooker 2021 | Ronnie O'Sullivan, mesaj pentru Selby

Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43
Acum, O'Sullivan și Selby sunt iar pe aceeași parte de tablou, putând să se întâlnească din nou în semifinale. În ceea ce poate fi interpretat un joc psihologic, "Expresul din Essex" și-a amintit de acel incident din 2020 și a vrut să puncteze cât de amară a fost acel eșec pentru rivalul său.
"Cred că alege una sau două lovituri din 33 de frameuri și se leagă de ele, nu am fost primul care a pățit asta. Dar uită că el a transformat o mulțime de partide într-un spectacol mai puțin agreabil doar pentru a obține rezultate. Unii ar putea gândi despre asta că nu e în spiritul jocului. Am jucat anul trecut o lovitură tare în 33 de frameuri, apoi am reușit 3 frameuri minunate și am închis meciul. Aș fi vrut să îmi amintesc mai degrabă de acest lucru. Dar pentru el poate că meciul nostru din 2020 e unul peste care nu va trece vreodată. Sunt convins că e sigur că, dacă mă învingea pe mine, mergea în finală și devenea campion mondial. Știe că nu are garantat că va mai câștiga un titlu, cu Judd (n.r. Trump) și Neil (n.r. Robertson) în forma în care sunt. Poate că aceasta a fost ultima lui șansă la un titlu mondial, știu eu ce gândește? A fost o înfrângere grea, îmi imaginez, și nu a primit-o cum trebuia", a spus Ronnie, citat de eurosport.co.uk.

Tabloul de concurs la Campionatul Mondial de Snooker 2021

Ronnie O’Sullivan (1) v Mark Joyce
Anthony McGill (16) v Ricky Walden
Ding Junhui (9) v Stuart Bingham
Stephen Maguire (8) v Jamie Jones
————————————
John Higgins (5) v Tian Pengfei
Mark Williams (12) v Sam Craigie
Mark Allen (13) v Lyu Haotian
Mark Selby (4) v Kurt Maflin
————————————
Neil Robertson (3) v Liang Wenbo
Jack Lisowski (14) v Ali Carter
Barry Hawkins (11) v Matt Selt
Kyren Wilson (6) v Gary Wilson
————————————
Shaun Murphy (7) v Mark Davis
Yan Bingtao (10) v Martin Gould
David Gilbert (15) v Chris Wakelin
Judd Trump (2) v Liam Highfield
În primul tur al Campionatului Mondial (transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player de sâmbătă) se joacă după sistemul cel mai bun din 19 frameuri (primul la 10).
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06