David Gilbert a început mai bine meciul cu Judd Trump și a câștigat prima repriză cu 3-1. Ulterior, Trump și-a revenit și a câștigat 4 jocuri la rând, încheind cu un avantaj de 5-3 prima sesiune.
În cea de-a 2-a, campionul mondial din 2019 a fost permanent în control și conduce cu 11-5 înaintea ultimei sesiuni și numai o minune îl mai poate salva pe Gilbert de eliminare.
Chiar dacă jocul nu i-a funcționat cum ar fi vrut, David Gilbert a avut puterea să facă un gest de fair-play mai puțin întâlnit, într-un moment foarte important al partidei. Jucătorii de snooker sunt recunoscuți în general pentru corectitudinea lor la masă, dar Gilbert a dus această calitate la un alt nivel.
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57

David Gilbert, gest superb de fair-play în meciul cu Judd Trump

Totul s-a întâmplat în jocul al 10-lea, la scorul de 5-4 pentru Trump (Gilbert conducea cu 52-30). Numărul 1 mondial se afla într-un snooker destul de dificil la ultimele 2 bile roșii de pe masă. A executat lovitura, fără să atingă vreuna din bilele obiect, iar Gilbert a cerut refacerea poziției înainte ca bila albă să se oprească.
În cele din urmă aceasta a ajuns într-un buzunar, ceea ce însemna că Gilbert se putea răzgândi, adică să continue el la masă, având la îndemână o lovitură relativ simplă la o bilă roșie. Totuși, David i-a cerut arbitrului să refacă poziția, spunând că așa e corect, aceasta fiind prima sa decizie, înainte ca bila albă să cadă în buzunar după lovitura lui Trump.
"Acesta este cel mai mare gest de sportivitate pe care l-am văzut vreodată.", a exclamat unul dintre comentatorii englezi ai Eurosport.

Gestul suprem de fair-play în snooker a fost făcut de David Gilbert, în meciul cu Judd Trump

Arbitrul s-a conformat, Trump a ieșit apoi din snooker și a câștigat jocul respectiv la bila neagră, distanțându-se la 6-4. De acolo, jocul a curs în favoarea sa și mai are nevoie de doar 2 jocuri pentru a ajunge în sferturile de finală, acolo unde îl va întâlni cel mai probabil pe Shaun Murphy, care îl conduce cu 10-6 pe Yan Bingtao înaintea ultimei sesiuni.
Toate meciurile de la Campionatul Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121585.jpg
The Masters
Judd Trump, al 3-lea semifinalist de la Masters, după o victorie categorică în fața lui Kyren Wilson
14/01/2022 LA 16:25
The Masters
Judd Trump, calificare dramatică în sferturi, la Masters! Englezul a trecut în decisiv de Mark Allen
12/01/2022 LA 18:06