Ronnie O'Sullivan a câștigat cu 10-4 meciul cu Mark Joyce, din primul tur al Campionatului Mondial de snooker. Scorul denotă că "Racheta" a defilat, dar lucrurile nu au stat nici pe departe așa pe parcurul primei sesiuni. Ronnie a avut un avantaj de 6-3 după prima parte a jocului, dar evoluția sa a fost modestă, nereușind să închidă jocurile dintr-o singură vizită la masă și numai imprecizia adversarului a făcut ca scorul să nu fie mult mai strâns.
Totuși, în sesiunea de seară lucrurile s-au reglat pentru campionul mondial în exercițiu, acesta reușind să închidă partida cu 3 break-uri de peste 100 de puncte (124, 137 și 112).
În ciuda acestei victorii, O'Sullivan consideră că nivelul jocului său trebuie să fie mult mai ridicat în partidele următoare, pentru a putea aspira la un nou titlu mondial, care l-ar aduce la egalitate cu Stephen Hendry la numărul de trofee (7).
Campionatul Mondial
Murphy: "Selby e cel mai complet din istoria snookerului. Pentru unii e Higgins, eu îl aleg pe Mark"
04/05/2021 LA 11:43
https://i.eurosport.com/2021/04/17/3116068.jpg

Campionatul Mondial de snooker | Ronnie O'Sullivan a explicat evoluția modestă din prima sesiune a meciului cu Mark Joyce

Ronnie O'Sullivan a pus evoluția mai puțin bună din prima sesiune a meciului cu Mark Joyce pe seama unei extenuări psihice. "Expresul din Essex" a dezvăluit că s-a aflat într-o permanentă luptă cu el însuși la masă, iar jocul său a funcționat mult mai bine când a reușit să iasă din acea stare de disconfort.
"A fost dureros (n.r. în prima sesiune). Prea multă gândire. A fost epuizant. Stăteam la hotel și simțeam că au trecut deja 17 zile. Seara m-am întors în arenă și mi-am spus că nu trebuie să mă mai gândesc prea mult, pentru că mă epuizez. A funcționat pentru cele 4 cadre din final, nu știu dacă va funcționa însă și pentru meciul viitor. Cel puțin am ceva pe care să mă bazez.", a declarat Ronnie, citat de Metro.uk.
O'Sullivan a apelat din nou la serviciile doctorului Steve Peters pentru acest turneu. Renumitul psihiatru sportiv l-a ajutat enorm pe englez în carieră și acesta speră că o va putea face în continuare.
"Au trecut 30 de ani de prea multă gândire. De aceea îl am pe Steve Peters lângă mine. Îmi treceau prin cap prea multe acțiuni și asta mă înnebunește, este oribil. A fost obositor, truditor. A fost plăcut să pot face ceva în legătură cu asta, dar trebuie să continui pe această cale, dacă pot. Orice sportiv spune că se simte cel mai bine atunci când nu se gândește prea mult, dar eu pot să fac asta numai dacă zbor la masă. Dacă tehnica mea este proastă, acest lucru mă înnebunește. Nu îmi place să gândesc prea mult la masă. Pur și simplu nu sunt construit așa. Vreau doar să trimit bile în buzunare și să nu mă gândesc la nimic altceva, dar uneori trebuie s-o fac și de aceea m-am dus să-l văd pe Steve Peters la început.", a dăugat O'Sullivan.
Ronnie a menționat că și prezența fanilor în arenă la Crucible l-a ajutat să treacă peste incovenientele din prima sesiune a meciului cu Joyce: "A fost fantastic să fie public în arenă, probabil aș fi renunțat mental în acel meci dacă nu ar fi existat oamenii în tribune."
O'Sullivan se va întoarce joi și vinerila Crucible, unde va juca în turul secund împotriva lui Ricky Walden sau Anthony McGill.
Campionatul Mondial
Mark Selby, noul campion mondial! Breakul de peste 100 de puncte care a decis, în mare, finala
04/05/2021 LA 06:30
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06