Campion mondial în 2005, Shaun Murphy a început excelent ultimul act al turneului disputat la Sheffield, conducându-l pe Selby cu 5-3. A doua sesiune a schimbat total raportul de forţe, însă, "Bufonul din Leicester" impunându-se în 7 din cele 9 jocuri şi având un avans de trei frameuri la capătul primei zile a finalei.
Murphy nu a jucat neapărat mult mai slab aseară, însă a intrat într-o luptă pe care nu avea cum să o câştige. A încercat să îl învingă pe Selby la propriul joc, unul extrem de tacticizat, bazat pe multe lovituri de siguranţă. Selby nu e doar cel mai bun strateg din lume în snookerul actual, dar e probabil unul dintre cei mai buni din istorie, peste Alan McManus şi Peter Ebdon.

Totul pe atac! Murphy a schimbat la 180 de grade tactica, în finala cu Selby

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
"Magicianul" a înţeles repede că trebuie să vină cu o strategie nouă azi şi, chiar dacă nu a avut capacitatea să ducă la final breakurile făcute, a fost mult mai ofensiv, încercând să scoată la joc mereu bilele blocate. În consecinţă, Jimmy White a fost încântat de evoluţia sa, chiar dacă sesiunea de azi s-a încheiat la egalitate 4-4.
"Murphy a jucat bine, a făcut breakuri mari, a evoluat fluent. A ratat în unele momente decisive, dar atacă şi e în altă stare mentală faţă de aseară. E ultima lui şansă să mai schimbe ceva, trebuie să nu mai piardă poziţia bilei albe. A fost excelent la loviturile de distanţă, dar trebuie să îşi ducă breakurile la capăt, să nu îi mai ofere şanse lui Mark. Are o şansă bună să revină în meci", a spus jucătorul cu cele mai multe finale la Crucible (6) care nu a câştigat vreodată trofeul.

Ronnie O'Sullivan continuă să îl susţină pe Shaun Murphy, în finala Campionatului Mondial de snooker

Ronnie O'Sullivan s-a declarat şi mai optimist decât cel poreclit "The Whirlwind". "Racheta" şi Selby au o relaţie rece, care s-a deteriorat şi mai mult la semifinala de anul trecut, când Ronnie a revenit de la 14-16 în semifinale, pentru a câştiga partida şi, ulterior, titlul mondial cu numărul 6.
"Expresul din Essex" s-a declarat încântat de atitudinea lui Murphy şi a decretat că, dacă îşi va menţine aceeaşi abordare, are 60% şanse să câştige. Un pariu îndrăzneţ în contextul în care opozantul lui Shaun e Selby, triplu campion mondial, care gestionează perfect presiunea şi momentele cheie.
"Sunt acum mai încrezător că Murphy poate să câştige. Aseară el a intrat în stilul de joc al lui Selby, dar acum şi-a făcut jocul lui. Dacă va continua aşa, în sesiunea de seară se poate întâmpla orice. Trebuie să ţină masa deschisă, bilele să fie în poziţii în care pot fi atacate. Dacă se întâmplă asta, are 60% şanse să revină şi să câştige. Dacă nu, meciul e 100% al lui Selby", a explicat Ronnie O'Sullivan, la Eurosport.
Sesiunea decisivă a Campionatului Mondial de Snooker, dintre Mark Selby şi Shaun Murphy, va fi de la 20:45, în direct pe Eurosport 4K şi Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36