Ziua a doua a finalei de la Sheffield a plecat de la scorul de 10-7 pentru triplul campion mondial. Shaun Murphy a piedut categoric sesiunea a doua, scor 2-7, şi a înţeles că scorul a fost atât de drastic ca urmare a faptului că s-a angrenat în jocul de siguranţă al lui Selby. Mark e cel mai bun tactician din lume şi e greu pentru oricine să îl învingă într-o bătălie a nervilor.
Aflat într-o relaţie rece cu Selby, Ronnie O'Sullivan a fost cel care a punctat cel mai bine ce are de făcut Murphy pentru a avea o şansă să revină în finala Mondialului. "Shaun a intrat în jocul lui Mark, are capul într-un borcan, nu poate gândi limpede, nu își poate face jocul. Dacă ar fi să fiu în colțul lui Murphy, i-aș spune: "Din acest moment, de fiecare dată când încearcă să tacticizeze jocul, tu îl deschizi. Duce bile pe mantă, tu le scoți la joc. Ține jocul cât mai deschis, scoate-l din zona de confort. Nu te lăsa prins în tactica lui, încearcă să faci tu jocul tău. Nu sta să dai ocol la masă de trei ori și să analizezei totul, pentru că la jocul de siguranță e mai bun. Mergi la masă și execută prima lovitură pe care o vezi. Încearcă să faci jocul rapid, lasă-l pe el să se plimbe în jurul mesei și să înnebunească gândindu-se că, orice ar face, nu poate să anticipeze loviturile tale". Singurul mod în care Shaun poate câștiga e să iasă din acest vârtej în care a intrat. Și, chiar dacă va fi să piardă, măcar va ști că a fost învins jucând cu armele sale, nu mulându-se pe stilul lui Mark. Dacă o să continue să evolueze cum a făcut-o în a doua sesiune, are 0 șansă să câștige. Dacă schimbă tactica, indiferent de rezultat, măcar se va putea uita înapoi și va spune: "Am pierdut pe mâna mea". Altfel, e posibil ca eșecul să îl bântuie mulți ani", a explicat "Racheta".

Murphy a schimbat strategia în finala Campionatului Mondial de Snooker, cu Selby

Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
Murphy a înţeles că trebuie să schimbe ceva şi a intrat mult mai decis să fie mai ofensiv. Chiar şi aşa, deşi a început bine, Selby a preluat controlul, distanţându-se la un moment dat la 13-11. Triplul campion mondial chiar a reuşit un break impresionant - primul de peste 100 de puncte al partidei şi al 11-lea personal la Crucible 2021 - şi se părea că sesiunea decisivă va fi o formalitate.

Totul pe atac! Murphy a schimbat la 180 de grade tactica, în finala cu Selby

Doar că Murphy ne-a arătat mereu în disputele anterioare din acest an de la Sheffield că nu renunţă, independent de scor. "Magicianul" a reuşit două breakuri consistente, unul de peste 100 de puncte, şi s-a apropiat la 11-13. Ultimul joc i-a aparţinut însă lui Selby, care s-a distanţat la 14-11. Sesiunea a treia s-a încheiat, aşadar, cu scorul de 4-4, iar cele 3 frameuri avans avute de Mark fac din el marele favorit la titlu.

Mark Selby, de neoprit în drumul spre al 4-lea titlu mondial. Primul break de peste 100 al finalei

Sesiunea decisivă a Campionatului Mondial de Snooker, dintre Mark Selby şi Shaun Murphy, va fi de la 20:45, în direct pe Eurosport 4K şi Eurosport Player.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24