"Clasa 1992" va rămâne pentru totdeauna un moment de referință în snookerul mondial. Pentru că atunci și-au făcut intrarea în circuitul mondial trei dintre cei mai buni jucători din istorie: Ronnie O'Sullivan, John Higgins și Mark Williams. 29 de ani mai târziu, cei trei încă reușesc să evolueze la cel mai înalt nivel, dar din păcate pentru competiția de la Sheffield, doar unul dintre ei ne va delecta cu evoluțiile în fazele finale ale Campionatului Mondial. Ronnie, campion mondial în exercițiu, a fost eliminat dramatic de un senzațional Anthony McGill, în timp ce Higgins a fost înfrânt chiar de vechiul său prieten Mark Williams.

Higgins: "M-am simțit ca în ring, cu Floyd Mayweather"

La 46 de ani, galezul încearcă să devină cel mai bătrân jucător care se impune la Sheffield, record deținut de conaționalul său Ray Reardon (45 de ani în 1978), dar va avea o misiune grea împotriva lui Mark Selby, în sferturi. Chiar și așa, Higgins e convins că "The Welsh Pocket Machine" poate produce o nouă surprziă.
British Open
Judd Trump și Mark Selby, în turul 3 la British Open! "Coșmarul" lui Ronnie a ieșit în turul secund
IERI LA 13:54
"Parcă am fost în ring cu Floyd Mayweather, am fost lovit constant de Mark, a jucat incredibil. El era în centrul ringului, iar eu în corzi. Dar asta e ceea ce face el de ani buni și încă îi iese incredibil. A jucat incredibil", a spus "Vrăjitorul din Wishaw".
Campion Mondial în 2000, 2003 și 2018 (acum 3 ani, după o finală legendară cu John Higgins), Mark Williams se bucură și de sprijinul lui Ronnie O'Sullivan în tentativa de a deveni pentru a 4-a oară "rege" la Crucible.
"A fost o plăcere să îl văd pe Williams în ultimul timp. I-am zis: "Ștergi pe jos cu puștii ăștia". Modul în care el joacă în acest moment e incredibil. Se bucură de snooker și evoluează fără presiune, astfel că e un mare pericol pentru oricine. Trimite bile imposibile în buzunare și construiește breakuri mari cu mare măiestrie. Și-a îmbunătățit incredibil jocul în ultimii doi-trei ani, e mult mai complet, face față în orice situație. S-a dezvoltat la toate capitolele, poate juca orice tip de joc. Dacă vrei să îl bagi în jocul de siguranță, nu are nicio problemă. Dacă evoluezi deschis, construiește breakuri câștigătoare. Marele lui atu pentru a deveni campion mondial e că nu are niciun fel de presiune. Se bucură pur și simplu de snooker", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.

Ronnie O'Sullivan pariază pe Mark Williams la Mondialul de snooker

Întrebat dacă îl vede cu șanse reale să câștige la Crucible, Ronnie a spus, fără să stea pe gânduri.
"Cu siguranță. Ok, îl avem pe Judd Trump, care e singurul cu abilități similare cu Mark, din punctul meu de vedere. Toți jucătorii din sferturi sunt buni, dar să vă spun un lucru: dacă Higgins sau Williams joacă la 80% din potențialul lor, nu sunt mulți care i-ar învinge. Probabil doar Judd Trump și Neil Robertson. Și, posibil, Mark Selby", a mai spus "Racheta".
Sferturile Campionatului Mondial
  • Anthony McGill - Stuart Bingham
  • Neil Robertson - Kyren Wilson
  • Shaun Murphy - Judd Trump
  • Mark Williams - Mark Selby
Partidele din sferturile Campionatului Mondial de snooker încep astăzi, la ora 12:00, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
British Open
Ronnie O’Sullivan, recunoscut drept cel mai bun din istorie! Ce a decis meciul cu Ursenbacher
27/09/2022 LA 13:54
Snooker
Ronnie O'Sullivan se compară cu Novak Djokovic! Ce crede "Racheta" că are în comun cu Nole
23/08/2022 LA 15:52