Încă dinainte de semifinale, Ronnie O'Sullivan a dezvăluit că îi ține pumnii lui Murphy pentru a fi campion mondial. După două sesiuni din finală, Selby îl conduce pe preferatul "Rachetei" cu 10-7. Diferența nu e insurmontabilă, dar a doua sesiune a arătat limitele lui Shaun când jocul devine exclusiv bazat pe strategie. Mark l-a atras pe "Magician" în jocul său de siguranță: o bătălie a nervilor care a dus de două ori la refacerea frameurilor și care a fost câștigată de triplul campion mondial. A fost 7-2 pentru Selby în a 2-a sesiune.
Ronnie e convins că Murphy are o singură șansă să se mai impună: să își facă jocul său și să îl scoată pe Selby din ritm. În direct la Eurosport, O'Sullivan a explicat care e, în opinia sa, tactica perfectă pentru ca "Magicianul" să câștige al doilea său titlu la Crucible.
"Shaun a intrat în jocul lui Mark, are capul într-un borcan, nu poate gândi limpede, nu își poate face jocul. Dacă ar fi să fiu în colțul lui Murphy, i-aș spune: "Din acest moment, de fiecare dată când încearcă să tacticizeze jocul, tu îl deschizi. Duce bile pe mantă, tu le scoți la joc. Ține jocul cât mai deschis, scoate-l din zona de confort. Nu te lăsa prins în tactica lui, încearcă să faci tu jocul tău. Nu sta să dai ocol la masă de trei ori și să analizezei totul, pentru că la jocul de siguranță e mai bun. Mergi la masă și execută prima lovitură pe care o vezi. Încearcă să faci jocul rapid, lasă-l pe el să se plimbe în jurul mesei și să înnebunească gândindu-se că, orice ar face, nu poate să anticipeze loviturile tale". Singurul mod în care Shaun poate câștiga e să iasă din acest vârtej în care a intrat. Și, chiar dacă va fi să piardă, măcar va ști că a fost învins jucând cu armele sale, nu mulându-se pe stilul lui Mark. Dacă o să continue să evolueze cum a făcut-o în a doua sesiune, are 0 șansă să câștige. Dacă schimbă tactica, indiferent de rezultat, măcar se va putea uita înapoi și va spune: "Am pierdut pe mâna mea". Altfel, e posibil ca eșecul să îl bântuie mulți ani", a explicat "Racheta".
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
ACUM 8 ORE

Selby e cel mai bun din lume la jocul de siguranță. Higgins a simțit pe propria piele, în 2017

Selby e cel mai bun jucător din lume când vine vorba de meciuri tacticizate, nici McManus sau Peter Ebdon în zilele de glorie neputându-se compara cu "Bufonul din Leicester".
Pentru a aduce un argument în plus pentru sfatul dat lui Murphy, Ronnie și-a amintit de finala Mondialului din 2017. Higgins, poate cel mai complet jucător din istorie, a crezut că îi poate face față lui Mark într-o bătălie a nervilor și a considerat că are experiența și puterea mentală de partea lui. Rezultatul? 18-15 pentru Selby și al treilea titlu mondial.
"Mark nu e de condamnat pentru ce face la masa de joc, ăsta e stilul lui, tactica lui. E singura șansă pe care o are să iasă campion mondial și o exploatează la maximum. E expert la meciurile tacticizate, nici măcar marele John Higgins nu a putut să îi facă față în finala de la Crucible, pentru că a crezut că îl poate învinge pe Mark cu armele acestuia. Nu a putut și vorbim de un jucător precum Higgins, care are în general răspuns la orice", a mai spus O'Sullivan.
A treia sesiune din finala Campionatului Mondial, Mark Selby - Shaun Murphy, se reia azi, de la 14:45, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12