Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, idee inedită pentru snooker! "Racheta" vrea introducerea unei reguli din tenis

Nicu Savin

Actualizat 02/05/2021 la 22:16 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a prefațat finala Campionatului Mondial de snooker dintre Mark Selby și Shaun Murphy, iar sextuplul campion mondial este convins că "Bufonul" va juca la fel ca și în semifinala cu Bingham, adică foarte lent. "Racheta" a lansat și o propunere inedită, care ar avea scopul de a contracara acest tip de joc, care este iritant pentru adversari.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Eurosport

Mark Selby l-a iritat în multe momente pe Stuart Bingham în timpul semifinalei de la Crucible, deoarece a petrecut exagerat de mult timp înaintea unor lovituri. Selby a fost chiar atenționat de arbitru la un moment dat, pentru că s-a gândit mai mult de 3 minute înaite să execute o lovitură.
Stilul lui Selby a funcționat în cele din urmă, deoarece Bingham nu a rezistat presiunii pe final și a cedat cele mai multe frame-uri foarte lungi. Bingham a descris jocul lui Selby din momentele respective ca fiind "la limita fair-play-ului", acuzând și faptul că acesta a avut o reacție nepotrivită după o lovitură norocoasă.
picture

Mark Selby a reușit una dintre cele mai norocoase lovituri de la Crucible, din acest an

Ronnie O'Sullivan propune introducerea limitei de timp înte lovituri

Ronnie O'Sullivan s-a confruntat și el de multe ori cu stilul lui Selby, iar "Racheta" consideră că șefii snookerului trebuie să ia o decizie mai promptă cu privire la acest lucru. Mai exact, Ronnie propune introducerea unei reguli precum cea din tenis, în care jucătorii au un anumit interval de timp în care pot să servească. Această regulă a fost introdusă tocmai pentru că unii jucătorii stăteau să se concentreze prea mult înaintea serviciul, lucru iritant pentru adversari.
"Este dificil! El este acolo să facă ceea ce trebuie să facă și uneori simte că trebuie să-și ia mult timp pentru a câștiga un meci. Dar unii jucători doresc ca jocul să curgă într-un alt mod, totul să se deruleze mai repede. Cred că, dacă vrei cu adevărat să faci ceva în legătură cu acest lucru, care este cu adevărat o problemă, ar trebuit urmat exemplul tenisului, unde jucătorii au un timp limită înaintea serviciului.
Sau cel din golf, unde cei care joacă mai repede și atrag spectacolul sunt mai bine plătiți. Așadar, jucătorii pot fi stimulați să joace într-un mod diferit și ăsta ar putea fi un exemplu de urmat.", a declarat Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.uk.
În ceea ce privește marea finală a Campionatului Mondial, Ronnie crede că Selby nu se va abate de la tactica sa, iar Murphy va trebui să aibă multă răbdare pentru a rezista în această bătălie psihologică. "Racheta" a glumit chiar, spunând că Murphy ar putea fi atât de stors de energie după finala de la Crucible, încât își va dori să-și ia un an de pauză.
"Dacă Murphy câștigă acest turneu, își va dori un an de pauză, pentru că așa îl va face Selby să se simtă. Oricum, îi va lua mult timp să se simtă din nou normal. Va fi distractiv.", a completat O'Sullivan.
Toate sesiunile marii finale de la Campionatul Mondial vor fi în direct și în esclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo