Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker | Puștiul Liam Davies, la două victorii de tabloul principal

Nicu Savin

Publicat 08/04/2022 la 13:20 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker | Miercuri s-au disputat primele meciuri din runda a 2-a a calificărilor, iar toți ochii au fost pe puștiul Liam Davies. Acesta l-a învins în joc decisiv pe mult mai experimentatul Fergal O'Brien și este la numai două victorii de calificarea pe tabloul principal.

Liam Davies

Credit imagine: WorldSnooker

Campionatul mondial de snooker a început cu rundele de calificare iar în prim plan sunt o serie de tineri care au toate șansele să devină viitoare staruri ale acestui sport. Liam Davies a devenit de curând cel mai tânăr jucător care obține o victorie la Campionatul Mondial, dar galezul de numai 15 ani nu are de gând să se oprească.
În turul doi al calificărilor, acesta l-a învins dramatic pe Fergal O'Brien, scor 6-5. Partida a fost una dramatică, cei doi jucători aflîndu-se pe rând la conducere. Davies a condus cu 5-4 când organizatorii au decis să întrerupă meciul, deoarece urmau să înceapă alte dueluri.
Astfel, disputa s-a reluat târziu, după încheierea unei partide programate în sesiunea de seară. O'Brien a câștigat un frame 11 extrem de lung (51 de minute), reușind să trimită meciul în decisiv. Ultimul joc a fost aproape la fel de lung (41 de minute) și i-a revenit tânărului Davies, care a demonstrat astfel că are toate calitățile de a ajunge un mare campion, necedând presiunii unul joc decisiv.
Citește și:

Campionatul Mondial de snooker | Liam Davies, entuziasmant de performanța obținută

La finalul partidei, galezul s-a arătat entuziasmat de performanța sa, dar a spus că nu se gândește deocamdată la calificarea pe tabloul principal.
"Sunt în al 9-lea cer. Mă simt ca și cum o mare povară mi-a fost ridicată de pe umeri. Sunt foarte fericit că am câștigat ultimul frame. Am avut câteva lovituri pe care dacă le-aș fi ratat lumea ar fi zis "Ce faci, idiotule?", dar din fericire mi-au intrat și am trecut în runda următoare.
Când s-a întrerupt meciul m-am întors la hotel și am făcut din nou check-in, apoi am dormit câteva ore, pentru că știam că nu vom relua meciul până târziu în noapte. Mă bucur că am o zi liberă mâine.
După primul meu meci nu aveam idee că devenisem cel mai tânăr câștigător la Campionatul Mondial. Răsfoiam pe Facebook și am văzut povestea acolo. Încerc să nu mă gândesc să ajung la Crucible, încerc doar să rămân concentrat. Dacă începi să te gândeștiprea mult, atunci apare presiunea. Nu am cuvinte să-i mulțumesc antrenorului Lee Walker, pentru că a fost alături de mine de la început și cu siguranță nu aș fi aici fără el.", a spus Davies, citat de WST.com.
În turul 3 al calificărilor, Liam Davies va juca împotriva unui alt jucător mult mai bine cotat, nord-irlandezul Jordan Brown. Dacă va trece și de acest hop, galezul de 15 ani va juca pentru un loc pe tabloul principal împotriva învingătorului disputei Mark King - Michael White.
Astăzi continuă partidele din turul doi al calificărilor. În acțiune va fi un alt tânăr căruia i se prevede un viitor strălucit, Iulian Boiko. Ucraineanul l-a învins în prima rundă pe cipriotul Michael Georgiou și va da piept azi cu David Grace, numărul 58 mondial. Toate meciurile din calificări sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Campionatul Mondiald e snooker va avea loc în perioada 16 aprilie - 2 mai și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo