Campionatul Mondial de snooker a început luni, cu primele meciuri din runda întâi a calificărilor. Cel mai reprezentativ moment al zilei a fost victoria obținută de galezul Liam Davies în fața lui Aaron Hill, scor 6-4. Hill a condus cu 4-2, dar Davies a reușit să ia 4 frame-uri la rând și să obțină un succes istoric.
Astfel, la numai 15 ani și 277 de zile, galezul a devenit cel mai tânăr jucător care câștigă un meci la Campionatul Mondial (calificările sunt considerate parte a celui mai important turneu din snookerul mondial). Precedentul record îi aparținea belgianului Ben Mertens, care avea 15 ani și 279 de zile când l-a învins pe James Cahill în 2020.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
În runda a 2-a a calificărilor, Davies îl va înfrunta pe irlandezul Fergal O'Brien, numărul 88 mondial.
Davies este unul dintre cei 16 jucători amatori care au primit câte un wild card pentru a lua startul în calificările Mondialului de snooker. Un alt jucător aflat în această postură, Robbie McGuigan, a obținut de asemenea o victorie mare în fața mult mai experimentatului Alfie Burden.
McGuigan, un nord-irlandez de numai 17 ani, a revenit de la 1-3 și 3-4, calificându-se în turul doi, unde va da piept cu scoțianul Scott Donaldson, locul 49 în clasamentul mondial.

Campionatul Mondial de snooker | Jimmy White, eliminat în primul tur al calificărilor

Legendarul Jimmy White a jucat ieri la cea de-a 42-a ediție a unui Campionat Mondial în cariera sa. Sextuplul finalist la Crucible, ajuns la 59 de ani, nu a avut prea multe șanse în fața lui Andrew Pagett, care s-a impus cu 6-2. Jimmy White nu a mai fost prezent pa tabloul principal la Crucible din 2006.
În prima zi de concurs a jucat și campiona mondială Nutcharut Wongharuthai. Tailandeza și-a împărțit primele 4 frame-uri cu galezul Duane Jones, dar acesta a câștigat apoi lejer, scor 6-2.
Un alt nume important care și-a început aventura luni a fost Michael White, jucător cu două turnee câștigate în circuit. Galezul, care și-a pierdut statutul de jucător profesionist momentan, s-a impus cu 6-1 în fața scoțianului Fraser Patrick, reușind și un break de 100 de puncte.
Toate meciurile din calificările Campionatului Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player. Turneul propriu-zis va începe pe 16 aprilie și va fi de asemenea în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Ronnie O'Sullivan și magicul "7". Imagini de colecție cu succesele "Rachetei" la Crucible
03/05/2022 LA 04:52
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42