Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyren Wilson crede că îi este destinat să devină campion mondial: "Nu este dacă, ci când pentru mine"

Andrei Nicolae

Publicat 21/04/2022 la 11:51 GMT+3

Kyren Wilson a revenit de la 0-3 și l-a învins cu 10-8 pe Ding Junhui, într-o întâlnire epică din primul tur la Campionatul Mondial de snooker. Wilson îl va întâlni pe câștigătorul din 2015, Stuart Bingham, în optimile de finală, duminică și luni, și este convins că va deveni campion mondial mai devreme sau mai târziu.

Kyren Wilson

Credit imagine: WorldSnooker

Kyren Wilson a încheiat miercuri seara cu o victorie epică, scor 10-8, asupra fostului finalist din 2016, chinezul Ding Junhui, în primul tur la Campionatul Mondial. După acest joc, englezul a dezvăluit că are destinul de partea lui în încercarea de a deveni campion mondial.
Wilson a realizat break-uri de 126, 101, 99, 95, 85, 65 și 62, în timp ce Ding a avut la rândul lui șase break-uri de over 60, adică de 122, 117, 110, 96, 82, 64.
Reprezentantul Angliei a revenit de la 0-3 în această confruntare și s-a arătat optimist în privința perspectivelor sale la titlu, înainte de întâlnirea din optimile de finală cu campionul mondial din 2015, Stuart Bingham, programată duminică și luni.
"Acesta trebuie să fie acolo sus, una dintre cele mai bune victorii ale mele", a spus Wilson reporterilor după jocul cu Ding. "Am fost implicat într-un meci similar anul trecut împotriva lui Gary Wilson, unde m-am trezit în prima sesiune și am reușit să câștig cu 10-8.Uneori, aceste jocuri sunt o bază bună pentru ceea ce ți-ai dori să fie un turneu lung.
A fost minunat, mi-a plăcut fiecare minut din joc. Când amândoi punctăm bine și ne hrănim unul pe celălalt, rezultă un snooker bun. Am simțit că adversarul a fost rapid, ofensiv, a fost un meci grozav.
Va fi un alt meci greu împotriva lui Stuart. Știe ce este nevoie pentru a câștiga acest eveniment, a ajuns anul trecut în semifinale, la fel ca mine.", a declarat Kyren Wilson.
picture

Kyren Wilson, în turul secund la Crucible, după o victorie dramatică împotriva lui Ding Junhui

În fiecare an bat la ușă. Întotdeauna când vin aici, cred că este anul meu. Nu este vorba despre DACĂ, ci despre CÂND pentru mine. Eu doar voi continua să încerc să devin campion mondial

Kyren Wilson a atins cel puțin sferturi de finală în fiecare an, începând din 2016

Wilson pare să aibă pedigree pentru Crucible, în ciuda faptului că nu a reușit să câștige un turneu de clasament până acum în acest sezon, după cum au evidențiat colegii de la Eurosport UK. Cea mai bună performanță a sa a fost o calificare în finala Gibraltar Open, pierdută cu 4-2 în fața lui Robert Milkins.
Nr. 5 mondial a ajuns în sferturile de finală în fiecare an din 2016, iar în 2020 a jucat finala cu Ronnie O'Sullivan, pierdută cu 18-8.
"Unii jucători nu și-ar fi dorit să-l aibă adversar pe Ding în primul tur. Eu știam că va trebui să joc bine, iar o victorie m-ar fi pregătit pentru restul acestui turneu.Așa am văzut-o și am ieșit învingător", a mai spus Wilson.
Campionatul Mondial de snooker poate fi urmărit zilnic pe Eurosport și Eurosport Player până în 2 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo