Ronnie O'Sullivan - John Higgins este întotdeauna un meci de neratat, dar atunci când cei doi se întâlnesc la Crucible întreaga lume a snookerului se oprește în loc. Legendarii jucători își dispută în acest an un loc în marea finală, iar duelul dintre ei este unul electrizant.
Începută ieri, cu o sesiune încheiată la egalitate (4-4), semifinala a continuat astăzi cu cele 8 jocuri din a 2-a sesiune. Echilibrul a fost menținut în prima repriză, scorul la pauză fiind de 6-6.

O'Sullivan și Higgins, cap la cap în semifinala de la Crucible! Englezul, break magistral

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
Mai apoi, "Racheta" a prins viteză și nimic nu i-a mai putut sta în cale. S-a desprins repede la 9-6, profitând și de erorile tot mai dese ale lui Higgins. Ultimul joc al sesiunii a fost unul dramatic. Higgins avea un avans considerabil, iar când pe masă mai erau doar două bile roșii, Ronnie putea maxim să egaleze. Englezul a fost însă magistral și a închis masa cu câteva lovituri de geniu, iar mai apoi și-a adjudecat frame-ul după repoziționarea bilei negre.

O'Sullivan a luat ultimul joc al sesiunii a 2-a contra lui Higgins, după repoziționarea bilei negre

Ronnie O'Sullivan - John Higgins 10-6, după primele două sesiuni

Așadar, O'Sullivan conduce cu 10-6 după două sesiuni și are prima șansă la calificarea în finală. Nimic nu este însă jucat, Higgins fiind capabil oricând de o revenire, dar pierderea acelui ultim frame al sesiunii a 2-a ar putea cântări enorm în economia partidei.
Cei doi jucători vor reveni la masă sâmbătă, când vor avea loc ultimele două sesiuni, de la ora 12:00, respectiv 21:00. Există posibilitatea ca meciul să nu aibă nevoie de sesiune decisivă, dar e greu de crezut că Higgins nu va lua măcar două frame-uri în sesiunea a 3-a.
În cealaltă semifinală, Judd Trump îl conduce cu 11-5 pe Mark Williams după două sesiuni. Sesiunea a 3-a va avea loc în această seară de la ora 21:00, iar cea decisivă, dacă va fi cazul, va începe sâmbătă, la ora 16:30. Toată acțiunea de la Crucible este în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36