Ronnie O'Sullivan este unul dintre cei mai mari și mai respectați jucători din istoria snookerului, dar asta nu l-a împiedicat pe Hossein Vafaei să-l critice în termeni duri. Calificat în premieră pe tabloul principal la Campionatul Mondial, iranianul i-a sugerat lui Ronnie că ar fi bine să se retragă, reproșându-i că nu a făcut suficient pentru dezvoltarea snookerului, deși ar fi avut pârghiile necesare datorită faimei sale.
Întrebat despre acest subiect, englezul a evitat să intre în polemică și a oferit un răspuns foarte elegant, demn de un mare campion.
"Știi, totul este distractiv. Sunt simple cuvinte. Mi se pare amuzant, totul mi se pare amuzant în aceste zile. Este nevoie de mult mai mult pentru a mă pune într-o dispoziție proastă", a spus Ronnie, citat de Eurosport.co.uk.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59

Ronnie O'Sullivan, apărat de colegii din circuit

Declarațiile făcute de Vafaei la adresa lui O'Sullivan au creat mare vâlvă în lumea snookerului, cu atât mai mult cu cât au venit fix înaintea Campionatului Mondial. Deși iranianul a fost apreciat de o parte dintre jucători pentru curajul de a-și spune punctul de vedere, majoritatea oamenilor importanți din snooker nu sunt de acord cu acesta.
"Cu anumite puncte sunt de acord, dar să spui că Ronnie ar trebui să se retragă este total deplasat. Premiile în bani pentru care joacă tinerii acum i se datorează unor oameni ca el. Ronnie a fost figura principalî în snooker în ultimii 20 de ani și este și acum", a spus Mark Williams, triplu campion mondial.
"Prima dată am crezut că este ceva regizat. Comentariile (n.r. lui Vafaei) sunt bizare. Nu sunt convins că snookerul era unde este acum fără Ronnie O'Sullivan", a adăugat Shaun Murphy.
"Evident, fiecare are părerea lui. Evident, Ronnie este cel mai mare jucător din istorie și, evident, a făcut multe pentru sportul nostru. Aduce oameni în arene și vinde bilete, ceea ce este grozav pentru noi. Ca jucător, vrem ca Ronnie să joace cât mai mult posibil, pentru că eu personal, dacă câștig turnee, vreau să concurez cu jucători precum Ronnie.", a menționat și Mark Selby, unul dintre cei mai mari rivali ai lui Ronnie.
Ronnie O'Sullivan și-a început deja aventura la Campionatul Mondial și joacă astăzi în primul tur cu David Gilbert. Meciul nu se va termina însă azi, deoarece sesiunea decisivă va avea loc duminică, de la ora 14:30, în direct pe Eurosport Player.

Ronnie O'Sullivan, break fabulos, de 122 de puncte, în meciul cu Gilbert de la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial de snooker se vede integral pe Eurosport și Eurosport Player, în perioada 16 aprilie - 2 mai.
Campionatul Mondial
Ronnie O'Sullivan și magicul "7". Imagini de colecție cu succesele "Rachetei" la Crucible
03/05/2022 LA 04:52
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42