Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker | Favoriții au căzut pe capete în turul 1! Recordul negativ all-time ar putea cădea

Nicu Savin

Actualizat 24/04/2024 la 16:55 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker din acest an pare a fi destinat surprizelor. Până acum s-au terminat 12 din cele 16 meciuri din primul tur, iar în 7 dintre acestea s-a impus jucătorul venit din calificări. Ding Junhui este ultimul cap de serie care a spus adio competiției de la Crucible încă din prima rundă și există posibilitatea ca recordul negativ în acest sens să cadă.

Jack Lisowski, în optimi la Crucible! Englezul a strălucit în jocul decisiv al duelului cu Ding

Campionatul Mondial de snooker a început de 5 zile, iar primul tur este aproape de final. Surprizele nu au întârziat să apară la Crucible, printre cei eliminați încă din prima rundă numărându-se și multiplii campioni mondiali Mark Selby și Mark Williams, dar și Luca Brecel, câștigătorul de anul trecut.
Astăzi i-a venit rândul și lui Ding Junhui să spună adio competiției de la Sheffield. Finalistul din 2016 a fost protagonistul unui meci dramatic împotriva lui Jack Lisowski. Englezul a condus cu 9-7, dar Ding a revenit și a trimis meciul în decisiv. Acolo, chinezul a avut lovitura de deschidere, după care Lisowski a reușit o lovitură de distanță fenomenală și apoi a dezvoltat un break câștigător, impunându-se cu 10-9.

Campionatul Mondial de snooker | 7 capi de serie au fost deja eliminați

Ding Junhui a fost al 7-lea cap de serie eliminat în turul 1, după Luca Brecel (9-10 cu David Gilbert), Gary Wilson (5-10 cu Stuart Bingham), Mark Williams (9-10 cu Si Jiahui), Zhang Anda (4-10 cu Jak Jones), Mark Selby (6-10 cu Joe O'Connor) și Ali Carter (7-10 cu Stephen Maguire).
De la introducerea sistemului cu 32 de jucători pe tabloul principal (16 capi de serie), în 1982, doar de 3 ori s-a întâmplat ca atât de muți capi de serie să iasă din primul tur. Recordul negativ e de 8, atins la edițiile din 1992 și 2012, în timp ce la ediția din 2016 au părăsit concursul în prima rundă 7 favoriți.
Din primul tur mai sunt de disputat 4 meciuri, deci există posibilitatea ca recordul să fie doborât. Totuși, sunt șanse infime să se ajungă la 9 capi de serie eliminați în primul tur. Mark Allen e ca și calificat în optimi, după ce a câștigat cu 7-2 prima sesiune a partidei cu Robbie Williams, iar Barry Hawkins are capacitatea de a ieși învingător din disputa cu Ryan Day (4-5 după prima sesiune). Ronnie O'Sullivan și John Higgins sunt ultimii doi capi de serie care vor intra în concurs. "Racheta" îl întâlnește pe Jackson Page, iar "Vrăjitorul din Wishaw" dă piept cu Jamie Jones.
Ca atare, e greu de crezut că două dintre cele 4 dispute din turul 1 care nu au încă un deznodământ să se termine cu victoria out-sider-ului, astfel încât să vorbim de o premieră istorică, cu doar 7 capi de serie care ajung în turul secund. Robert Milkins, Shaun Murphy, Kyren Wilson, Judd Trump și Tom Ford sunt singurii jucători care au fost direct pe tabloul principal și care au avansat în optimi, până acum.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și are acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo