Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de Snooker | Luca Brecel, OUT din primul tur de la Crucible, după un meci dramatic cu David Gilbert

Andrei Nicolae

Actualizat 21/04/2024 la 08:08 GMT+3

Luca Brecel a fost eliminat în mod dramatic de la Campionatul Mondial de Snooker încă din primul tur de către David Gilbert, scor 10-9. Deținătorul titlului de la Sheffield a avut un avantaj considerabil după prima sesiune și a condus chiar și cu 9-6, însă a cedat dramatic pe final, astfel că "blestemul Crucible" continuă.

Luca Brecel of Belgium reacts in their first round match against David Gilbert of England during day one of the Cazoo World Snooker Championship 2024 at Crucible Theatre on April 20, 2024 in Sheffield, England.

Credit imagine: Getty Images

Luca Brecel, campionul mondial en-titre, și-a luat "adio" de la Crucible încă din primul tur, după o înfrângere dramatică în fața lui David Gilbert, scor 10-9. Belgianul a avut un start mult mai bun decât adversarul său, însă în a doua sesiune, britanicul a fost net superior. Merită menționat că "glonțul belgian" s-a confruntat și cu confruntat cu câteva probleme de sănătate, acuzând încă de dinainte de meci că și-a pierdut vocea de câteva ori și că a avut dureri de cap.
Belgianul a început perfect partida din primul tur contra britanicului cu un break de 91 de puncte, iar în frame0ul secund a realizat primul century din cadrul Campionatului Mondial din acest an. În ciuda startului foarte bun al lui Brecel, Gilbert nu s-a lăsat mai prejos și a echilibrat situația, egalând la 2 meciul.
picture

Primul century de la Campionatul Mondial de snooker 2024! Break fabulos al lui Luca Brecel

"Glonțul belgian" a revenit în avantaj și a câștigat frame-ul al cincilea, după care a realizat încă un century în următorul joc al partidei. Prima sesiune a meciului s-a încheiat cu scorul de 6-3 în favoarea campionului en-titre de la Crucible.
picture

Luca Brecel, break SEN-ZA-ŢI-O-NAL la Campionatul Mondial! Al 2-lea century în 6 jocuri

Citește și:

Luca Brecel, OUT de la Crucible din primul tur. David Gilbert, victorie fantastică în fața campionului en-titre

Sesiunea a doua a partidei dintre Brecel și Gilbert l-a surprins pe jucătorul englez într-o formă mult mai bună decât în prima parte. Deși belgianul și-a adjudecat primul frame și avea un avans de patru jocuri în față, numărul 31 mondial a revenit și a redus din diferență până la scorul de 7-5. Înainte de ultima repriză a meciului, Brecel și-a adjudecat un nou frame și avea un avans de 8-5.
Campionul en-titre de la Crucible a ajuns să conducă pe finalul meciului cu 9-6 grație unui break de 85 de puncte, însă Gilbert nu a cedat absolut deloc și i-a făcut viața grea belgianului. Englezul a redus întâi din diferență până la 9-8, după care a trimis meciul în frame-ul decisiv, profitând de o ratare inexplicabilă a lui Brecel la bila verde, care ar fi putut tranșa soarta meciului.
În jocul final al partidei, David Gilbert a fost jucătorul mai bun și l-a învins pe Brecel, care pleacă astfel de la Sheffield încă din primul tur. Astfel, "blestemul Crucible", potrivit căruia un jucător care a cucerit în premieră Campionatul Mondial nu reușește să își apere titlul în anul următor, continuă.
În turul următor, englezul va da piept cu învingătorul partidei dintre Robert Milkins și Pang Junxu.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo