Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de snooker, șanse mici să se mai desfășoare la Crucible în viitor! Anunțul lui Barry Hearn

Nicu Savin

Actualizat 25/04/2024 la 12:58 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker se va desfășura la Teatrul Crucible din Sheffild până inclusiv în 2027, pentru că există un contract semnat în acest sens, dar dincolo de acea dată există șanse tot mai mari ca locația să se schimbe. Barry Hearn, președintele Matchroom Sport, a declarat că întrecerea supremă din snooker va părăsi orșaul Sheffield dacă autoritățile nu vor construi o sală mai mare.

Ronnie O'Sullivan, geniu în stare pură! Închidere de masă strălucitoare, la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial de snooker este în plină desfășurare, dar nemulțumirile legate de locația competiției sunt tot mai abundente. Începând din 1977, toate edițiile de Mondial au avut loc la Teatrul Crucible din Sheffiled și lucrurile vor rămâne la fel până în 2027, pentru că există un contract semnat între WST și autoritățile din orașul englez.
Majoritatea jucătorilor și specialiștilor sunt de acord că Teatrul Crucible este un loc sacru pentru snooker, dar există din ce în ce mai multe argumente pentru mutarea Campionatului Mondial într-o sală mai mare sau chiar în altă țară. Ronnie O'Sullivan a avut un discurs clar în acest sens înaintea ediției din acest an, iar opinia sa este împărtășită de mulți alți jucători și oficiali din snooker.
Barry Hearn, omul care a condus destinele acestui sport foarte mulți ani și care acum e doar președintele Matchroom Sport - compania care organizează majoritatea turneelor din circuitul profesionist, inclusiv Campionatul Mondial - a dat de înțeles că dorește mutarea Campionatului Mondial de la Crucible.

Barry Hearn a dat de înțeles că Mondialul de snooker nu va mai avea loc la Crucible din 2028

Acesta a subliniat că și-ar dori ca întrecerea supremă din snooker să rămână la Sheffield, dar le-a atras atenția autorităților că trebuie să construiască o arenă mai mare. Altfel, Hearn crede că din 2028 locația de desfășurare ar trebui să se mute în alt oraș sau chiar în afara Marii Britanii, invocând în special factorul financiar.
"Fac absolut totul pentru a rămâne în Sheffield, dar este nevoie de doi pentru a dansa un tango. Vom rămâne aici cât timp suntem doriți. Și cred că suntem doriți de autoritățile din Sheffield, dar ei trebuie să fie realiști.Am spus în ultimii câțiva ani că avem nevoie de o locație nouă, care să aibă o capacitate de 2.500-3.000 de locuri, pentru că m-am săturat să primesc scrisori de la oameni din întreaga lume care mă întreabă cum obțin un bilet.Îi învit pe cei din Sheffield să vină la petrecere. Dacă o fac, noi rămânem. Dacă nu o fac, înseamnă că nu ne vor, așa că nu este problema mea.
Crede-mă, banii vorbesc de fiecare dată. Trăim în lumea reală. Dacă există oferte care vor schimba viața oamenilor și vor crește profitabilitatea, nu există cu adevărat o altă alegere.Să fim perfect sinceri. Snookerul este un sport profesionist practicat de sportivi profesioniști. Prima lor cerere, ca în orice sport, este premiul în bani și vor să-l vadă cât mai mare posibil, iar noi, în calitate de custodi ai sportului, avem o datorie față de acești jucători.Totul este despre bani.
Tăcerea lor este asurzitoare (n.r. a autorităților din Sheffield). Vreau să rămân în Sheffield în mod fundamental, complet și absolut. Dar dacă nu mă vor, nu voi face tam-tam. Voi dispărea în liniște în altă parte, în altă țară.Dacă cineva vine cu de 10 mai mulți bani, ce crezi că ar spune jucătorii dacă ai avea posibilitatea de a înmulți premiul în bani cu 10 sau ai decide să fii loial și să te bazezi pe istoria Teatrului Crucible? Nu cred că aș fi foarte popular dacă aș alege varianta a 2-a.
Avem trei ani, vreau o nouă locație. Mi-ar plăcea să rămân aici, dar dacă nu sunt răsplătit cu un mesaj de speranță, atunci mai devreme decât mai târziu trebuie făcute planuri. Poate exista un plan prin care să mutăm Campionatul Mondial în fiecare an, putem merge în Arabia Saudită, la Beijing, la Las Vegas și apoi să revenim la Sheffield. Există multe moduri de a privi lucrurile. Așa că nu vom fi niciodată blocați cu o decizie obligatorie. Ne vom controla propriul destin în beneficiul sportului și al jucătorilor care îl practică", a spus Barry Hearn la BBC.
Ca răspuns la afirmațiile lui Hearn, Kate Josephs, directorul executiv al Consiliului municipal din Sheffield, a declarat: "Sheffield este casa snookerului. Campionatul Mondial de snooker și orașul Sheffield merg mână în mână. Știm ce înseamnă turneul pentru oamenii din Sheffield, pentru jucătorii care vin să concureze și pentru toți fanii care urmăresc turneul de pe tot globul. Am creat o moștenire sportivă aici și ne dorim ca asta să continue pentru generațiile viitoare. Suntem în contact regulat cu World Snooker Tour și ne întâlnim cu ei înainte, în timpul și după fiecare turneu, și vom continua să facem acest lucru.".
Teatrul Crucible din Sheffield are o capacitate de doar 980 de locuri, iar cererea de bilete pentru fiecare ediție de Campionat Mondial e mult mai mare. De aceea, majoritatea jucătorilor susțin că e momentul ca snookerul să treacă la un alt nivel, pentru că e inadmisibil ca cea mai importantă competiție din acest sport să aibă o asistență atât de redusă. Mai important, alte țări pot veni cu oferte financiare colosale și, așa cum a spus și Hearn, jucătorii își doresc în primul rând câștiguri cât mai mari, deci e aproape imposibil de crezut că Teatrul Crucible va rămâne gazda Mondialului începând cu 2028.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo