Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyren Wilson, în lacrimi după ce a devenit campion mondial! "Părinții mei au ipotecat casa să ajung aici"

Dani Morar

Actualizat 07/05/2024 la 07:08 GMT+3

Kyren Wilson a câștigat Campionatul Mondial de snooker în premieră, după ce mai jucase o finală aici în 2020. Englezul s-a impus cu 18-14 în finala cu Jak Jones, galezul aflându-se la cea mai mare performanță din carieră, dar fiind sufocat de presiunea acestei partide.

Wilson ist Weltmeister

Credit imagine: Eurosport

Kyren Wilson a câștigat cu 18-14 în fața lui Jak Jones, în finala Campionatului Mondial de snooker 2024, cucerind primul său titlu din carieră la Crucible și devenind al 23-lea campion mondial din snooker.
La finalul partidei, englezul a izbucnit în plâns încă dinainte de ultima lovitură. Lacrimile sale au fost justificate la interviul acordat imediat după meci. Wilson a dezvăluit că părinții săi au sacrificat totul pentru ca el să ajungă unde este acum, ipotecând casa la un moment dat.
Kyren le-a oferit o satisfacție imensă apropiaților și a cucerit un ce în valoare de 500.000 de lire sterline odată cu victoria din finală.
"(n.r. ți-ai imaginat că vei deveni campion și cât de greu a fost să treci linia de sosire?) Vă imaginați cât de rușinat m-aș fi simțit să pierd în fața lui Bailey (n.r. unul din cei doi fii ai săi), care s-a îmbrăcat de gală.
Părinții mei și-au sacrificat viața, și-au pus casa ipotecă pentru ca eu să ajung aici. Este un efort masiv de echipă din partea noastră. Mi-am spus că nu voi mai plânge în arenă, dar nu mă pot abține.
(n.r. Ai avut cel mai bun start într-o finală în ultimii 30 de ani.) Nu știu dacă mai sunt galezi care să nu îl susțină pe Jak Jones. Eu și Jak am trecut prin turneele de juniori, am jucat de multe ori împreună. Este prima sa finală de Campionat Mondial, dar și prima finală a carierei, dar s-a menținut într-un mod absolut fantastic și cu siguranță va reveni.
(n.r. urmează întrebarea serii. Crezi că această victorie îl va face pe Bailey să se răzgândescă în privința celui mai bun jucător din lume? Știu că Judd Trump e jucătorul său preferat. Crezi că îi poți schimba părerea?) Se pare că nu. Nu pot mulțumi pe toată lumea. Încerc din greu să inspir generația tânără. Sper să reușesc să-mi inspir și proprii băieți. Au fost întrebați pe parcursul săptămânii cine e sportivul lor preferat și au spus că Ronaldo, sper să fiu mai bun acum. Mulțumesc tuturor celor prezenți aici, la precedenta finală am pierdut pe vremea covidului. E o senzație minunată acum", a declarat Kyren Wilson.
Citește și:

Cine e Kyren Wilson, noul campion mondial din snooker?

Descoperit de Peter Ebdon la 16 ani, Kyren a explicat că în ultimii ani nu a mai avut rezultate la fel de bune și ca urmare a faptului că lucrează cu un nou antrenor, care i-a schimbat stilul, revenind acum la snookerul pe care îl agreează cel mai mult. Acest "switch" a necesitat ceva timp, dar acum Wilson se bucură pe deplin de varianta sa "upgradată".
"Mi-am modelat jocul în ultimii doi ani pentru a ajunge unde sunt acum. Vă vine să credeți sau nu, eu sunt un jucător natural, am învățat din nou că trebuie să profit de acest lucru.
Inițial, voiam să atac orice bilă, ca Ronnie (n.r. Osullivan), dar nu îmi prea reușea acest lucru. Ulterior, mi-am schimbat stilul, dar acum am învățat din nou să mă bucur de snooker", a explicat sportivul de 32 de ani.
În urmă cu 4 ani, Kyren Wilson uimea pe toată lumea, ajungând până în finala Mondialului, după ce îl elimina în prealabil pe Judd Trump, campionul mondial în exercițiu. Ronnie O'Sullivan, în ultimul act, a fost o nucă prea tare pentru "The Warrior" ("Racheta" s-a impus 18-8), dar datele problemei stau cu totul diferit acum.
"Atunci am avut emoții mari în prima sesiune și mă simțeam distrus și din punct de vedere fizic, pentru că e un turneu lung și obositor, te seacă.
Acum am altă experiență, mă simt mult mai proaspăt. Nu pot spune că știu foarte multe în termeni de cum trebuie tratată o finală de Mondial, dar am experiența din 2020. Plus, am încercat să învăț de la cei cu mai multă experiență cum trebuie pregătite astfel de meciuri, sunt convins că voi arăta altfel de această dată", a mai spus englezul înaintea acestei finale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo