Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru la Campionatul Mondial de snooker! Judd Trump, eliminat în sferturile de finală

Nicu Savin

Publicat 01/05/2024 la 15:48 GMT+3

Judd Trump a fost învins cu 13-9 de Jak Jones în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de snooker. Considerat unul dintre marii favoriți la cucerirea trofeului, "Asul din Pachet" a clacat în sesiunea decisivă, iar galezul venit din calificări va juca pentru prima dată în carieră în semifinalele competiției supreme din snooker.

Jak Jones, lecție de defensivă în duelul cu Judd Trump! A ieșit cu bine din 4 snookere dificile

Judd Trump a avut un sezon fantastic, în care a câștigat 5 turnee de puncte, dar a clacat în cel mai important moment, la Campionatul Mondial. După ce a câștigat lejer duelurile cu Hossein Vafaei (10-5) și Tom Ford (13-7) în primele două tururi, "Asul din Pachet" a fost de nerecunoscut în partida cu Jak Jones din sferturile de finală.
Trump s-a chinuit serios în primele două sesiuni, dar a reușit să rămână în meci. Sesiunea decisivă a început de la scorul de 8-8 și a fost una la discreția galezului. La ultima pauză, Jones conducea cu 11-9, iar la reluare a profitat din plin de forma execrabilă a adversarului și și-a mai adjudecat două jocuri la rând, impunându-se în final cu 13-9.
picture

Judd Trump, repriză de coșmar cu Jak Jones! "Asul din pachet", aproape de eliminare la Crucible

Victoria lui Jones a fost pe deplin meritată, cifrele arătând că Trump a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani. Campionul mondial din 2019 a terminat meciul cu un procentaj de doar 58% la loviturile de buzunar (Jones a avut 63%) și a reușit doar 3 break-uri de peste 50 de puncte (un singur century). În schimb, Jones a avut 10 break-uri de peste 50 de puncte, două dintre ele de peste 100 de puncte.

Campionatul Mondial de snooker | Judd Trump, învins de Jak Jones în sferturile de finală

Fără îndoială, succesul de azi al lui Jak Jones este cel mai important din cariera sa. Galezul de 32 de ani va juca pentru prima dată în semifinalele Campionatului Mondial. Următorul său adversar va fi Ronnie O'Sullivan sau Stuart Bingham. Cei doi se află la egalitate după prima sesiune, scor 4-4.
Judd Trump rămâne așadar cu un singur titlu mondial în palmares, mult prea puțin pentru talentul uriaș pe care îl posedă. Crucible pare a fi "călcâiul lui Ahile" pentru englez, care a demonstrat în mulți ani că poate surclasa orice adversar în alte turnee, dar la Campionatul Mondial parcă se blochează.
E pentru a 5-a oară în carieră când Trump se oprește în sferturile de finală de la Mondial, după ce a fost eliminat în aceeași fază în 2014, 2018, 2020 și 2021. Judd a mai pierdut de două ori în semifinale, în 2013 și 2015, și de două ori în finală, în 2011 și 2021. Singurul său succes la Crucible datează din 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo