Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a debutat fulminant la Campionatul Mondial și a uimit 3 legende ale snookerului! Davis, pariu nebun

Nicu Savin

Publicat 25/04/2024 la 10:49 GMT+3

Ronnie O'Sullivan a debutat perfect la Campionatul Mondial de snooker și e ca și calificat în turul secund, după ce a câștigat cu 8-1 prima sesiune a duelului cu Jackson Page din runda inaugurală. Prestația "Rachetei" le-a atras atenția lui Doherty, Hendry și Davis, acesta din urmă afirmând că sunt șanse ca Ronnie să doboare un record pe care el însuși îl deține la Crucible.

Ronnie O'Sullivan, geniu în stare pură! Închidere de masă strălucitoare, la Campionatul Mondial

Ronnie O'Sullivan a început perfect cursa către al 8-lea titlu mondial din carieră. În turul 1, "Racheta" îl are a adversar pe Jackson Page, iar soarta partidei a fost tranșată încă din prima sesiune. Chiar dacă a reușit doar un break de peste 100 de puncte, Ronnie conduce cu 8-1 și are de îndeplinit doar o formalitate pentru a avansa în turul doi.
O'Sullivan a etalat un snooker curat în general și i-a surprins pe mulți specialiști prin faptul că a riscat extrem de puțin, ceea ce arată că e dispus să aibă răbdare pentru a face un turneu mare. Ken Doherty, singurul irlandez care a triumfat vreodată la Crucible, a atras atenția că Ronnie nu e nici pe departe la nivelul său maxim, ceea ce ar trebui să fie îngrijorător pentru viitorii săi adversari.
"Nu aș spune că a fost cea mai bună performanță a lui, dar a făcut ceea ce trebuia să facă. A accelerat exact cât a fost nevoie. Nu a avut cea mai mare fluență a lui, pentru că suntem obișnuiți să vedem spectacole excepționale din parta sa. Dar ceea ce a făcut a fost, de fiecare dată când a avut ocazia, să-și pună adversarul sub presiune, să nu-l lase să intre în meci.", a spus Doherty, citat de metro.uk.
Stephen Hendry, septuplu campion mondial, a subliniat și el clasa arătată de Ronnie în primul său meci de la acest mondial: "Este evident, a existat o prăpastie absolută de clasă la masăîn această după-amiază. Favoritul Ronnie O’Sullivan a făcut totul foarte bine".
picture

Ronnie O'Sullivan defilează la Crucible! E aproape de o performanță atinsă doar o dată în carieră

Ronnie O'Sullivan poate câștiga Campionatul Mondial cu cele mai puține frame-uri pierdute pe parcurs, crede Steve Davis

Steve Davis, de 6 ori campion mondial, a fost și el impresionat de prestația lui O'Sullivan și a spus că acesta e capabil să meargă până la capăt la acest Mondial și chiar să doboare recordul pentru cele mai puține frame-uri pierdute la o singură ediție. Acest record îi aparține chiar lui Davis, care în 1989 a cucerit titlul ultimul său mondial pierzând pe parcurs numai 23 de jocuri.
"Nu m-ar mira ca Ronnie O'Sullivan să meargă pe repede-înainte două săptămâni de acum încolo și să câștige Campionatul Mondial pierzând cele mai puține jocuri pe care le-a pierdut cineva vreodată, pentru că este atât de muncitor. Este ceva ce s-ar putea întâmpla. Când decide să se focuseze cu adevărat este excepțional", a spus Davis.
Recordul lui Ronnie O'Sullivan privind numărul de jocuri pierdute la un Mondial câștigat datează din 2004, când și-a adjudecat al 2-lea trofeul la Crucible cedând numai 32 de frame-uri pe parcursul competiției (10-6 cu Maguire, 13-11 cu Hicks, 13-3 cu Hamilton, 17-4 cu Hendry și 18-8 cu Dott).
Sesiunea decisivă a partidei Ronnie O'Sullivan - Jackson Page va avea loc azi, de la ora 15:00. În mod normal, Ronnie va câștiga fără probleme cele două jocuri de care mai are nevoie pentru a avansa în runda a 2-a, unde îl așteaptă Ryan Day, care a produs o surpriză în primul tur, învingându-l cu 10-8 pe Barry Hawkins.
picture

Ryan Day, cea mai tare lovitură de la Campionatul Mondial! Galezul a scris istorie la Crucible

Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo