Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, calificare la pas în turul 2 la CM! "Racheta", traseu pe care l-a mai avut doar o dată în carieră

Nicu Savin

Actualizat 25/04/2024 la 16:40 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat en-fanfare în turul secund la Campionatul Mondial, după ce l-a învins cu 10-1 pe Jackson Page. "Racheta" se va duela în turul secund cu Ryan Day, iar dacă va ajunge în sferturi va avea în față tot un jucător venit din calificări. Este abia pentru a 2-a oară în carieră când englezul poate avea 3 adversari fără statut de cap de serie în primele 3 runde la Crucible.

Ronnie O'Sullivan, lovitură de distanță absolut fabuloasă, la Campionatul Mondial de snooker

Ronnie O'Sullivan a debutat absolut fulminant la Campionatul Mondial de snooker din acest an. "Racheta" a făcut fără probleme primul pas către al 8-lea trofeu la Crucible, învingându-l fără drept de apel pe Jackson Page, scor 10-1. Soarta partidei a fost tranșată încă din prima sesiune, câștigată de englezu cu 8-1, iar în cea de-a 2-a acesta a îndeplinit o simplă formalitate.
Este abia pentru a 2-a oară când Ronnie câștigă un meci la Campionatul Mondial cedând mai puțin de două frame-uri. Prima dată se întâmpla la ediția din 2020, când În 2020, când trecea în primul tur de Thepchaiya Un-Nooh cu 10-1. Interesant este că Ronnie a câștigat atunci trofeul și rămâne de văzut dacă istoria se va repeta în acest an.
Pentru un loc în sferturile de finală, Ronnie se va duela cu Ryan Day, cel care a produs o surpriză în runda inaugurală, învingându-l cu 10-8 pe Barry Hawkins, cap de serie 15. O'Sullivan și Day s-au mai duelat o dată la Campionatul Mondial, tot în faza optimilor. Se întâmpla în 2006, iar Ronnie s-a impus destul de greu, scor 13-10. În total, cei doi s-au întâlnit de 8 ori în carieră, iar galezul a câștigat numai de două ori, în competiții de mică anvergură.

Ronnie O'Sullivan ar putea ajunge în finală la Campionatul Mondial fără să elimine niciun cap de serie

Ryan Day a ajuns de 3 ori în sferturile de finală la Crucible (2007, 2008 și 2012), dar e greu de crezut că va avea forța să repete acea performanță în acest an, ținând cont de forma arătată de Ronnie în primul meci. Privind configurația tabloului se poate observa că "Racheta" are un sfert de tablou cum a mai avut o singură dată în carieră, în sensul că până în semifinale ar urma să se întâlnească numai cu jucători proveniți din calificări.
Dacă va trece de Ryan Day, Ronnie se va duela pentru un loc în careul de ași cu învingătorul disputei Stuart Bingham - Jack Lisowski. Chiar dacă ambii sunt jucători de top, au ajuns pe tabloul principal prin intermediul calificărilor. O'Sullivan s-a mai întâlnit cu o astfel de situație doar o dată, la ediția din 2004. Atunci a trecut, pe rând, în primele 3 tururi, de Stephen Maguire (10-6), Andy Hicks (13-11) și Anthony Hamilton (13-3), toți veniți din calificări. Ulterior, Ronnie a mers până la capăt la acea ediție, cucerind al doilea său titlu mondial, după ce i-a învins pe Stephen Hendry în semifinale (17-4) și Graeme Dott (18-8).
Dacă acum 20 de ani Ronnie a jucat în semifinale cu Hendry, cap de serie 2 la acea ediție, există posibilitatea ca în acest an să ajungă în marea finală fără să elimine pe parcurs niciun favorit. pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca învingătorul optimii Judd Trump - Tom Ford să piardă în sferturi contra câștigătorului din duelul Jak Jones - Si Jiahui. E totuși greu de crezut că acest lucru se va întâmpla și toate indiciile duc către o semifinale de vis între Trump și O'Sullivan.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo