Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan a spus la ce sport ar fi fost campion mondial, dacă nu juca snooker: "Eram talentat"

Nicu Savin

Publicat 23/04/2024 la 14:56 GMT+3

Ronnie O'Sullivan va debuta abia miercuri la Campionatul Mondial de snooker, iar înaintea meciului său cu Jackson Page a răspuns unei provocări inedite în studio-ul Eurosport. Rugat să numească un sport în care ar fi excelat dacă nu era un geniu al snookerului, septuplul campion mondial a spus fără să ezite că ar fi fost campion mondial în Formula 1, pentru că avea un talent aparte la volan.

Ronnie O'Sullivan i-a ridicat pe chinezi în picioare! "Racheta", break fenomenal la World Open

Ronnie O'Sullivan este considerat la scară largă cel mai mare jucător de snooker din istorie. "Racheta" deține aproape toate recordurile posibile în acest sport, iar la actuala ediție a Campionatului Mondial are ocazia să scrie o nouă pagină de istorie și să devină primul om cu 8 titluri mondiale în epoca modernă (momentan e la egalitate cu Stephen Hendry).
Ronnie este cap de serie 2 la Crucible și va debuta în competiție abia miercuri, contra galezului Jackson Page. În timp ce multe meciuri din runda inaugurală s-au încheiat deja sau sunt în plină desfășurare, "Racheta" a vorbit relaxat despre cariera sa în studio-ul Eurosport. Ronnie este un geniu absolut cu tacul în mână, dar în același timp e convins că ar fi putut fi un sportiv de clasă mondială și dacă nu ar fi jucat snooker.

Ronnie O'Sullivan susține că ar fi fost campion mondial într-un sport cu motor, dacă nu ar fi jucat snooker

Întrebat la ce sport crede că ar fi excelat dacă nu era jucător profesionist de snooker, septuplul campion mondial a spus că ar fi fost un excelent pilot în motorsport, pentru că avea un mare talent la volan în perioada adolescenței. "Racheta" și-a manifestat convingerea că ar fi devenit campion mondial în Formula 1 și a glumit spunând că i-ar fi făcut viața grea lui Lewis Hamilton, care are în palmares 7 titluri mondiale în "Marele Circ".
"Dacă nu jucam snooker, probabil l-aș fi provocat pe Lewis Hamilton pe o pistă de Formula 1. Cred că îi puteam face față, pentru că sunt destul de deștept într-o mașină. Eram chiar talentat pentru a fi un pilot bun. Cu siguranță aș fi fost campion mondial într-un sport cu motor. Nu mă îndoiesc de asta.", a spus O'Sullivan la Eurosport.
Ronnie este de departe cel mai iubit jucător din lume, orice arenă în care el joacă fiind mereu arhiplină. Întrebat de ce crede că s-a creat această emulație în jurul său, englezul a spus că ceea ce a făcut la masă a contat în primul rând și s-a comparat din nou cu Hamilton, dar și cu Tyson Fury, campion mondial la box.
"Pe măsură ce îmbătrânește, este greu pentru cineva să fie în fruntea oricărui sport. Sper că oamenii mă apreciază doar pentru felul în care joc snooker. Dacă este pentru personalitatea mea, sunt un tip normal, sunt un introvertit. Cred că trebuie să fii un personaj puternic pentru a trece prin ceea ce am trecut eu la masă, fiind într-un sport competitiv. Lewis Hamilton și Tyson Fury trebuie să aibă caractere puternice", a conchis "Racheta".
În acest sezon, Ronnie O'Sullivan a câștigat 5 turnee, inclusiv UK Championship și Mastersul, astfel că un succes la Campionatul Mondial i-ar aduce o performanță pe care nu a atins-o până acum în carieră, aceea de a câștiga toate trofeele "Triplei Coroane" în aceeași stagiune. În toată istoria snookerului, doar 3 jucători au reușit acest lucru: Stephen Hendry (1989-1990 și 1995-1996), Steve Davis (1087-1988) și Mark Williams (2002-2003).
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.








Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo