Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Traseul virtual al favoriților la Campionatul Mondial de snooker! Ronnie O'Sullivan are"liber" până în semifinale

Nicu Savin

Actualizat 11/04/2024 la 13:05 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker se apropie cu pași repezi și deja se cunoaște ordinea celor 16 capi de serie de la Crucible. Luca Brecel este cap de serie 1, pentru că e campion en-titre, în timp Ronnie O'Sullivan este în fruntea jumătății inferioare de tablou, în calitate de lider mondial. Dacă favoriții își vor respecta blazonul, ne așteaptă adevărate block-bustere din sferturi încolo.

O'Sullivan - Trump

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas numai 9 zile până la startul Campionatului Mondial de snooker și organizatorii au anunțat deja ordinea celor 16 capi de serie. În acestă săptămână au început și calificările, de unde alți 16 jucători vor accede pe tabloul principal.
Neil Robertson sau Jack Lisowski sunt doi dintre sportivii de top care sunt nevoiți să treacă prin emoțiile calificărilor, dar în mod normal nu ar trebui să aibă probleme în a ajunge la Crucible, acolo unde vor fi cu siguranță nemele de evitat în primul tur pentru jucătorii deja calificați.
Conform regulamentului, Luca Brecel este cap de serie 1, în calitate de campion en-titre, și va juca în prima sesiune a zilei de deschidere. Pe jumătatea inferioară de tablou, principalul favorit este Ronnie O'Sullivan, liderul mondial. Așa cum se întâmplă de obicei, surprizele nu întârzie să apară la Crucible și e posibil ca o parte dintre capii de serie să părăsească întrecerea încă din primul tur.

Campionatul Mondial de snooker | Ronnie O'Sullivan, traseu facil până în semifinale

Totuși, imaginea de ansamblu a tabloului de concurs ne poate oferi câteva informații prețioase despre cum vor arăta fazele superioare, dacă marii favoriți își vor respecta statutul. De exemplu, Ronnie O'Sullivan pare a avea o misiune destul de simplă până în semifinale. Dacă va trece de primul tur, "Racheta" s-ar putea duela în runda a 2-a cu Barry Hawkins, pe care l-a învins de cele mai multe ori în meciurile lungi (a pierdut o singură dată contra lui Hawkins la Crucible, în 2016, în optimi, scor 12-13).
În sferturi, cei mai probabili adversari pentru Ronnie vor fi Ding Junhui sau Garry Wilson, de asemenea doi jucători cu care nu prea a avut probleme când i-a înfruntat pe marile scene (pe Ding l-a învins de 3 ori în acest sezon, inclusiv în finala de la UK Championship și în primul tur de la Masters). Lucrurile se vor complica serios pentru Ronnie dacă va ajunge în semifinale, acolo unde cel mai probabil îi va ieși în cale Judd Trump, unul dintre cei mai în formă jucători în acest sezon. Totuși, misiunea "Asului din Pachet" de a ajunge în penultimul act nu va fi deloc simplă, pentru că în sferturi ar putea da peste Mark Williams, proaspătul campion de la Tour Championship.
Dacă majoritatea specialișilor prevăd o semifinală O'Sullivan - Trump pe jumătatea inferioară de tablou, pe cea superioară lupta e mult mai deschisă. Acolo se anunță dueluri foarte tari încă din optimi, pentru că față în față ar putea fi Ali Carter și Shaun Murphy, Mark Selby și Kyren Wilson sau John Higgins - Mark Allen. Indiferent de cine va ajunge în sferturi e clară că vom avea parte de bătălii pasionante.
Evident, va fi foarte important de văzut pe ce parte de tablou va fi repartizat Neil Robertson, dacă se va califica, deoarece forma australianului a fost în creștere în ultima vreme și nu ar fi deloc o surpriză dacă acesta va ajunge în fazele superioare ale competiției.
Așa va arăta tabloul sferturilor de finală de la Crucible, dacă principalii favoriți îți vor respecta statutul
  • Luca Brecel - Ali Carter
  • Mark Selby - Mark Allen
  • Judd Trump - Mark Williams
  • Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui
Campionatul Mondial de snooker va avea loc în periaoda 20 aprilie - 6 mai și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport. Până atunci, toate meciurile din calificări sunt disponibile pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo