Anul acesta, UK Championship a fost plin de surprize. Mari favoriți la câștigarea turneului au plecat deja acasă din cauza prestațiilor mai puțin convingătoare. Nume ca Ding Junhui, Mark Selby, Judd Trump, John Higgins sau Mark Williams au dezamăgit, nereușind să acceadă în fazele finale ale competiției.
Prima surpriză s-a produs chiar în prima rundă, când Ding a fost învins de irlandezul Leo Fernandez, locul 130 mondial, cu scorul de 6-5. Ding a confirmat astfel forma slabă prin care trece, fiind aproape să piardă ultimul loc al podiumului mondial în favoarea lui O’Sullivan.
Eliminarea englezului Selby în runda secundă la UK Championship este cea de-a doua mare surpriză a turneului, liderul clasamentului mondial fiind învins de Scott Donaldson cu scorul de 6-3, după ce scoțianul a revenit de la 2-0.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Runda a 3-a l-a avut ca victimă pe un alt mare favorit, Judd Trump – locul doi in topul mondial. Englezul a pierdut surprinzător contra unui alt jucător scoțian, Graeme Dott (6-2). Victoria lui Dott este cu atât mai spectaculoasă cu cât Trump îl învinsese pe Chris Wakelin cu un neverosimil 6-0 în runda a 2-a.
Tot în această rundă a părăsit turneul și Mark Williams, învins chiar de conaționalul său, Ryan Day, scor 6-5, după un meci extrem de strâns în care break-ul maxim de 106 puncte a fost înregistrat în jocul secund. În alte partide ale rundei cu numărul trei, Lu Haotian l-a învins pe Marco Fu (6-4), Stephen Magurie a trecut de Liang Wenbo (6-5), în timp ce partida dintre Higgins si Yan Bingtao a fost câștigată de fostul campion mondial cu scorul de 6-3.
Din păcate pentru Higgins, runda a 4-a a fost ultima în turneul de anul acesta, după ce evoluția lui Mark King a fost una de excepție. King a fost condus cu 4-2 și 5-4 pentru ca în jocul decisiv să câștige cu un break de 69 de puncte.
Poate unul dintre cele mai interesante meciuri de până acum a fost partida dintre O’Sullivan și thailandezul Sunny Akani, câștigată în joc decisiv de englez. Evoluția lui Akani a impresionat audiența prezentă la York, care la cei 22 de ani a fost aproape imbatabil la loviturile de distanță.
Meciul a început surprinzător, Akani câștigând primele două jocuri, după care O’Sullivan a reușit un break de 124 de puncte, ca mai apoi să egaleze imediat. Jocul al 5-lea a fost unul extrem de strâns, dar câștigat din nou de thailandez, urmând ca imediat după acesta să urce scorul la 4-2, lucru care l-a făcut pe Ronnie să pară nervos și nerăbdător. Totuși, experiența imensă de care dispune O’Sullivan si-a spus cuvântul până la urmă, acesta reintrând în joc egalând la 4.
Cel mai bun moment a lui Akani s-a văzut în jocul al 9-lea când a reușit și cel mai mare break, de 132 de puncte, moment în care O’Sullivan părea că va ieși din competiție. O greșeală făcută însă de Akani în jocul al 10-lea i-a permis marelui favorit să reintre în joc. Astfel, în jocul decisiv, Ronnie nu a mai ratat șansa și a câștigat partida în cele din urmă cu 6-5.
Programul sferturilor de finală de astăzi, propune câteva dueluri interesante, poate cel mai important meci fiind acela dintre Martin Gould și O’Sullivan. O altă partidă sută la sută englezească va fi cea dintre Shaun Murphy și Mark King, în timp ce Ryan Day îl va întâni pe Mark Joyce și Stephen Maguire pe Joe Perry.
Urmărește în acest weekend fazele finale de la UK Championship și vezi cine va reuși să cucerească unul dintre cele mai importante turnee de snooker din lume.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57