În perioada 07-09 Mai are loc cea de-a patra ediție a turneului CENTURY Snooker Open la clubul de snooker RST din București.
Competiția face parte din sezonul 2021, din categoria turneelor RST 1000, iar astfel câștigătorul va acumula 1000 de puncte în Clasamentul General și va fi remunerat cu 25% din fondul de premiere.

Unde are loc compeția și cine poate participa?

Snooker
Higgins l-a lăsat fără cuvinte pe Ronnie O'Sullivan: "Nu am văzut în viața mea o așa închidere"
18/10/2021 LA 07:57
Cele 4 mese de snooker STAR de la RST Snooker Club (Dna. Ghica, 167, Bucuresti) vor fi gazda celor 10 competiții din sezonul RST 2021.
Această compeție a fost deschisă tuturor iubitorilor de snooker care au dorit sp ia parte la turneu, nefiind obligatorie apartenența la un club de snooker din țară. Înscrierea s-a făcut accesând www.snookerbucuresti.ro. Pentru confirmarea înscrierii s-a achitat o taxa de participare în valoare de 70 RON.
Deoarece prezența spectatorilor în sală este interzisă din cauza pandemiei, competiția va putea fi urmărită în sistem livestreaming pe pagina oficială de facebook a clubului (
), dar și pe canalul de youtube (RST Snooker Club - YouTube). Începând din faza sferturilor de finală, meciurile pot fi urmărite și pe pagina de Facebook Eurosport.

Istoria turneului CENTURY Snooker Open

Deținătorul actual al trofeului este Sorin Crăciun (Pitești), acesta caștigând finala ediției trecute împotriva lui Stefan Ilinca (Craiova) cu scorul de 3-0. Cel mai mare break anul trecut a fost realizat de Rareș Sinca (59 de puncte).
La prima ediție a turneului, s-a impus Andrei Orzan (2016), iar la ce-a de-a doua Rareș Sinca (2019).
Printre favoriții de anul acesta se regăsesc finaliștii ediției precedente, dar și alți jucători valoroși precum Rareș Sinca (lider în Clasamentul General), Paul Croitoru (poziția secundă în Clasamentul General), Vladislav Grădinari (locul 3 în Clasamentul General).
Detalii despre calendarul competițiilor și evenimentelor RST, pot fi regăsite pe site-ul clubului de snooker.
Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, sa speram la vremuri mai bune
Marius Ancuta
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38