Ronnie O'Sullivan a reușit mereu să atragă atenția și să fie iubit chiar și momentele grele ale carierei. Fanii lui Ronnie nu au regretat niciodată alegerea făcută, iar nonșalanța cu care a cucerit titluri mondiale l-a transformat în primul jucător de snooker care a primit recunoaștere globală. Haideți să vedem 5 momente extraordinare din cariere lui Ronnie.
https://i.eurosport.com/2020/04/10/2805310.jpg

1. Break de 147? Nici o problemă!

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
IERI LA 21:46
Ronnie O'Sullivan a primit porecla "The Rocket" în 1997, când la Crucible a reușit o performanță rară. Englezul, care pe atunci avea 21 de ani, l-a amențit pe Mark Price chiar în primul tur cu un break maxim. 147 de puncte în 5 minute și 8 secunde. Un Usain Bolt al snookerului!

2. Două titluri mondiale consecutive, cu un an de absență între ele

O'Sullivan a decis să dispară din peisaj după victoria de la Crucible din 2012. A fost un 18-11 în fața lui Ali Carter. Aparent a fost vorba de un nou contract, iar Ronnie și-a luat o pauză de un an. În această perioadă, englezul a muncit ca voluntar la o fermă. Una dintre excentricitățile lui Ronnie!
Într-o conferință de presă în care alături de prietenul Jimmy White a lansat un brand de vodka, Ronnie a anunțat că se întoarce. Și ce revenire! Rând pe rând, Marcus Campbell, Carter, Stuart Bingham și Judd Trump nu au reușit să-i țină piept lui Ronnie. Finala a fost o nouă demonstrație de forță, 18-12 cu Barry Hawkins. O'Sullivan a reușit să treacă de 6 ori peste 100 de puncte într-un frame și a cucerit pentru a cincea oară titlul mondial în legendarul Crucible din Sheffield. Nu avea de unde să știe că va fi și ultimul.

3. Ale tinereții...trickuri. UK Championship 1993

Ronnie nu împlinise 18 ani la UK Championship din 1993, dar a aprins imaginația fanilor cu talentul său incredibil. Era o eră în care snookerul se chinuia să intre între sporturile cu acoperire la TV, iar această demonstrație de forță a puștiului din West Midlands a ajutat foarte mult la dezvoltarea sportului. O'Sullivan avea 17 ani și 358 de zile la finala câștigată foarte surprizător cu 10-6 în fața marelui favorit Stephen Hendry. Succesul său din 93 rămâne și acum un record de precocitate pentru un învingător la UK Championship.

4. Primul succes mondial

Ronnie avea deja 25 de ani, în 2001, când s-a calificat pentru prima dată în finala Campionatului Mondial. Din generația sa, John Higgins (1998) și Mark Williams (2000) reușiseră deja să se impună la Crucible. O'Sullivan era numărul 4 mondial și și-a măturat adresarii până în semifinala cu nordirlandezul Joe Swail. După un meci spectaculos, Ronnie a câștigat cu 17-11 și a ajuns în finală, unde a dat peste scoțianul John Higgins, o mai veche cunoștință. Fanii din Crucible Theatre au așteptat cu mare nerăbdare acest duel, unul dintre cele mai tensionate de când finala mondială de snooker s-a mutat în 1977 la Sheffield. Ronnie s-a impus cu 18-14 după o luptă superbă.
Sunt foarte bucuros de această victorie. Trebuie să recunosc că m-am gândit la blestemul lui Jimmy White (care a pierdut toate cele 6 finale jucate la Crucible)
https://i.eurosport.com/2020/04/10/2805287.jpg

5. Tânărul Maestru: Primul succes de la Londra

Primul dinte cele 7 succese la Mastersul de la Londra a fost obținut de Ronnie în 1995, când turneele de snooker era sponsorizate de mărci de țigări, Blur și Oasis se luptau pentru supremația în muzica britanică, iar Eric Cantona dovedea că putea fi maestru de karate după demonstrația de pe Selhurst Park. Finala a fost împotriva unui alt puști. John Higgins avea și el doar 19 ani și a fost admis la turneu cu un wild card. Până în finală, englezul a avut un parcurs greu. A trecut de John Parrott, Terry Griffiths și Peter Ebdon. În Wembley Confrence Center, Ronnie s-a distrat. A fost 9-3 și la 19 ani și 69 de zile a devenit cel mai tânăr câștigător din istorie.

Snooker Welsh Open: Ronnie O'sullivan Masterclass

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
IERI LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
IERI LA 04:57